Kayaliklarda Sikisan Çoban Köpegini Kurtarmak Için Seferber Oldular

Ardahan’in Ölçek köyünde yaban hayvanlarini kovalarken kayaliklara sikisan çoban köpegini kurtarmak için AFAD ve Il Özel Idare ekipleri seferber oldu.

Kayaliklarda Sikisan Çoban Köpegini Kurtarmak Için Seferber Oldular
Ölçek köyünde çobanlik yapan Selçuk Bayat’a ait çoban köpegi, yaban hayvanlarini kovalarken kayaliklara sikisti. Çobanin köy muhtarina olayi bildirmesi üzerine muhtar Serhat Bilgin, 112’yi arayarak yardim istedi. Olay yerine gelen AFAD ekiplerinin talebi üzerine Il Özel Idare ekiplerinden yardim istendi. Köyden yaklasik 12 kilometre uzakliktaki bölgede ekskavatör yardimiyla dev kayalar kaldirilarak, sikisan köpek kurtarildi.

Köy muhtari Serhat Bilgin, ’’Su anda çalisma yapilan bölgede çoban köpegi yaban hayvanlarini takip ederken kayaliklarin oldugu magarada sikisti. Burada sikisan bir hayvan için tüm ekipler seferber oldu. Allah emegi geçen herkesten razi olsun. Su anda köpegin sesi geliyor ve köpege ulastik’’ dedi.

Köpek dev kayalarin altindan kurtarildiktan sonra sahibi Bayat’a teslim edildi. Yetkililere tesekkür eden Selçuk Bayat, ’’Burada bir insan sikissa demek ki Türkiye kopar. Köpegimiz için seferber oldular, Allah devletimizden razi olsun’’ dedi.

Kaynak: İHA