Gaziantep Yaz Tatiline Hazir

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi yaz tatili ile beraber çocuklar için baslayacak ücretsiz yaz kurslari için hazirliklarini tamamladi.

Gaziantep Yaz Tatiline Hazir
Kültür, sanat ve bilim gibi birçok içerigin yer aldigi çocuklarin eglenerek ögrenmesini hedefleyen etkinliklerle dolu kurslar, Gaziantep Çocuk Sanat Merkezi, Oyun ve Oyuncak Müzesi, Hamam Müzesi, Güvenevler Çocuk Kütüphanesi, Merkez Çocuk Kütüphanesi, Hasan Celal Güzel Çocuk Kütüphanesi, Prof. Dr. Alaeddin Yavasça Çocuk Kütüphanesi, Gaziantep Sanat Merkezi, Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi, Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde yapilacak.

Yaz dönemi boyunca devam edecek kurslara belirlenen tarihlerde ve yas araliginda katilmak isteyen ögrenciler Gaziantep Büyüksehir Belediyesi web sitesinden https://www.gaziantep.bel.tr/uploads/2023/06/yaz-kurslari-kitapcik-son.pdf linkine tiklayarak basvurmak istedigi etkinligin iletisim bilgilerine ulasabilecek.

Dijital kütüphane atölyeleri yetiskinlikler için hizmet verecek

Dijital Kütüphane’de ise 12-18 ve 18-35 yas kategorilerine ayrilan kurslar, Yapay Zeka Ve Metaverse Atölyesi, Metaverse ve NFT Tasarimi Atölyesi, 3 Boyutlu Modelleme Atölyesi, Dijital Okuryazarlik Atölyesi, Internetin Gelecegi Atölyesi dersleri olarak yapilacak. Katilmak isteyen kisiler https://kutuphaneler.gaziantep.bel.tr adresinden basvurabilecek.

Müzelerde gelenekler hatirlanacak

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde belirlenen yas araliklarina göre geleneksel oyun atölyesi, topaç atölyesi gibi etkinlikler yer alirken Hamam Müzesi’nde ise sabun atölyesi ve kokulu tas atölyesiyle yaz boyu çocuklar ve gençler için hizmet verecek.

“Yaz okullarinin içerigini daha da güçlendirdik”

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, sosyal medya hesaplarindan yayinladigi video mesajda yaz döneminin de egitime katkisinda çok önemli oldugunu vurguladi. Baskan Sahin, video mesajinda anne baba ve çocuklara seslenerek, “Çocuklari yeni döneme hazirlamamiz lazim. Yaz okullarinin içerigini daha da güçlendirdik. Yaz okulunda çocuklarimizin bekledigi egitim sehri, bilim sehri, spor sehri, kültür sehri hedefine giderken çocuk dostu bir Gaziantep olma hedefine giderken yaz okullarimizin içerik kismini da bu sekilde düzenledik. Okullarimizdaki bu güzel çalismayi eglenerek ögrenme, dinlenerek ögrenme, kendini bütün yaz yetistirerek okullar basladiginda okullara her yönden zihnen, bedenen, ruhen hazir olmasi için bu yaz okullarimiza gelmelerini arzu ediyoruz ve davet ediyoruz” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA