Elinin Hamuruyla Erkeklere Tas Çikartiyor

Sivas’in Divrigi ilçesinde bulunan tarihi Hüma Hatun Sokagi’nda tas firin ekmegi üreten Saime Demir, evine destek oluyor.

Elinin Hamuruyla Erkeklere Tas Çikartiyor
Sivas’in Divrigi ilçesinde bulunan ve 2019 yilinda restorasyonu tamamlanarak hizmete açilan Hüma Hatun Sokagi’nda firin isletmeciligi yapan Saime Demir, ilçeye has tas firin ekmegi üretiyor. Tek basina hem hamur hazirlayan hem de ates basinda ekmek pisiren Saime Demir ev ekonomisine destek olurken erkekler ise tas çikartiyor.

“Maddi olarak esime destek olmaya çalistim”

12 Kadin isletmecinin bulundugu sokakta tas firin ekmegi ürettigini ifade eden Saime Demir, “Bu sokagin açilacagini duyunca basvurdum, firin isletmeciligine talip oldum. Daha sonra basvurum onaylandi, çalistirmaya basladim. Bu is zor, gençken yapiyordum, evlendikten sonra da devam ettim. Bildigim için bana zor gelmedi ama gerçekten zor. Sicagin karsisinda durmak baya yorucu bir is. Kendimce evime katkida bulunmaya çalistim. Evliyim, 2 çocugum var. Maddi olarak esime destek olmaya çalistim” dedi.



"Günlük 100 ila 150 arasi ekmek yapiyorum"

Divrigi ilçesine has tas firin ekmegi ürettigini belirten Demir, Normalde firinlarda erkekler çalisiyor ama mahalle aralarinda oldugu için bu isi bayanlar yapiyordu. Bende bildigim için bu ise giristim. Basardigimi düsünüyorum, müsterilerim memnun. Gurbetten gelenler bunu tekrar bize tattirdiniz diyorlar, hoslarina gidiyor. Memnun kalarak gidiyorlar. Günlük 100 ila 150 arasi ekmek yapiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA