Çilek Üreticisine Büyüksehirden Naylon Destegi

Üreticinin her daim yaninda olan Manisa Büyüksehir Belediyesi, çilek üreticisinin kullanimi için Salihli’de Gökeyüp Mahallesi’nde ve Kula’da üreticiye malç naylonu desteginde bulundu. Dagitim törenine katilan Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, üreticilerin ürünlerinin ve gelirlerinin artmasini, ekonominin canlanmasi amaciyla her daim yanlarinda olduklarini vurguladi.

Çilek Üreticisine Büyüksehirden Naylon Destegi
Manisa Büyüksehir Belediyesi, çilek üreticisinin üretim maliyetini düsürmek amaciyla, kentte yogun olarak çilek üretimi yapilan Köprübasi, Kula ve Salihli ilçelerinde üreticiye yüzde 75 hibe ile malç naylonu desteginde bulunuyor. Salihli’de de Gökeyüp Mahallesi’nde düzenlenen törenle üreticiye malç naylonlari teslim edildi. Teslim törenine, Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, Salihli Muhtarlik Isleri Sube Müdürü Mustafa Gün ve üreticiler katildi.

Üreticilere, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün selamlarini ileten Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, "Pandemi dönemi planladigimiz çalismalara hizli girememistik. Bu dönemi baskanimiz tarim için öncelikli sektör ilan etmisti. Son yillarda sürekli çiftçimizin yaninda olmak için projeler yapiyoruz. Burada da daha önce agril örtü destegi vermistik. Simdi malç naylonu destegimizi gerçeklestiriyoruz. Salihli Gökeyüp Mahallesi, Köprübasi ve Kula ilçelerimizde yogun çilek üretilen bölgelerde bu destegimizi yüzde 75 hibe ile veriyoruz" dedi.



Üreticiye yönelik destekleri anlatti

Üreticiye yönelik yapilan ve planlanan çalismalari anlatan Usta, "Yila gübre destegiyle baslatmistik. Bin ton gübreyi çiftçilerimize teslim ettik. Salihli’de geçtigimiz günlerde üreticimize damizlik koç desteginde bulunduk. Is makinelerimiz Bozdaglar bölgelerindeki mahallelerde hayvan içme suyu göletlerini yapiyor. Sondaj sulama kooperatiflerine boru destegi, sulama deposu yapimlarimiz devam ediyor. Meyve ve sebze üreticilerimiz için sepet ve kasa basvurularimizi aliyoruz. Zeytin üreticilerimiz için hasat sergisini, kuru üzümcüler için de üzüm kurutma sergisi basvurularimiz baslayacak. Daha sonra, hayvancilikla ugrasan üreticilerimiz yem bitkisi tohumu taleplerini toplamaya baslayacagiz. Akabinde arpa ve bugday tohumu çalismamiz devam edecek. Meyve fidani ile ilgili destegimiz de olacak. Tarim önemli, siz önemli isler yapiyorsunuz” dedi.

Konusmalarin ardindan üreticilere malç naylonlari teslim edilirken, ürünlerinin bereketli olmasi temennisinde bulunuldu. Salihli’de düzenlenen törenin ardindan Kula’da da üreticinin kullanimi için malç naylonu desteginde bulunuldu.
Kaynak: İHA