Anne Adaylarina Dogum Ve Bebek Bakimi Anlatildi

Özel Ümit Hastanesi’nde Gebelik Egitimleri devam ediyor.

Anne Adaylarina Dogum Ve Bebek Bakimi Anlatildi
Gebelikte sik karsilasilan rahatsizliklar, acil olarak doktora basvurulmasi gereken durumlar, doguma yardimci nefes ve ikinma egzersizleri ve dogum sonrasi hakkinda bilgi veren Kadin Dogum Uzmani Isiklar, hamilelikte kadinlarin destek almaktan çekinmemesi gerektigine vurgu yapti. “Bazen sirtiniza aldiginiz küçük bir yastiktan, bazen esinizden, çevrenizden destek alabilirsiniz, gün içinde 2,3 kez ayaklarinizi uzatip dinlenin ve kendinize vakit ayirin” diye konusan Isiklar, gebelikte fiziksel ve ruhsal olarak yorgunlugun dogal oldugunu söyledi.

Gebelik sürecinde anne adaylarinin eve kapanmamasini, sosyalleserek bu tür sorunlari daha kolay atlatabileceklerini dile getiren Seda Deniz Isiklar, “Yeni hobiler, size özel zamanlar, arkadaslarinizla, sevdiklerinizle vakit geçirmek, doktorunuza danisarak spor yapmak size iyi gelecektir” seklinde konustu.



"Anneye destek önemli"

Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Coskun Minnet ise anne adaylari ile sohbet ederek, onlarin dogum sonrasi çocuk bakimina iliskin sorularini yanitladi. Dogum sonrasi anne, baba ve bebek bakimina destek olacak kisilerin uyumlu olmasi gerektigini ifade eden Dr. Minnet, “Dogumdan sonra annenin iyi olmasi çok önemlidir, anne iyi olursa bebegine de iyi bakacaktir, bu süreçte anneye destek olmak gerekir.” dedi.

Dogum sonrasi bebegin periyodik kontrollerinin basladigini aktaran Coskun Minnet, “Bu aslinda dogal bir süreçtir, annelerin ilk zamanlar sütü az gelebilir, sabirla emzirme konusunda israrci olmalari gerekir, bebek anne sütü alarak beslenecek bu sürece doktor olarak biz rehberlik edecegiz.” Ifadelerini kullandi. Ilk 2 ayda çocuklarda gaz sancisinin görülebildigini bunun dogal oldugunu aktaran Minnet, “Bunu tamamen ortadan kaldiran bir ilaç yoktur, bu biraz sabir sürecidir. 2,5 3 aydan sonra genelde bu kolik durumlarin sona erdigini görürüz.” Seklinde konustu.

Dogum sonrasinda Saglik Bakanligi bünyesindeki asi programlarinin takip edilmesi gerektigini belirten Dr. Coskun Minnet, “Lütfen saglik ocagi takiplerini aksatmayiz, gerekli durumlarda özel asilarda yine bize danisabilirsiniz” diye konustu.

Sunumlarin ardindan anne adaylarinin sorularini yanitlayan Özel Ümit doktorlari, anne ve çocuk sagligina iliskin tavsiyelerde bulundu, egitimin sonunda anne adaylari kendileri için hazirlanan saglikli aperatif yiyeceklerden tatti.
Kaynak: İHA