Alzheimer Yasam Evi 2'Nci Yilini Kutluyor

Izmit Belediyesi tarafindan hayata geçirilen, Kocaeli’de ilk ve tek olan Alzheimer Yasam Evi 2’nci yasini kutluyor. Alzheimer hastalarinin belediye önünde yaptigi el emegi ürünler ve fotograflarin yer aldigi sergiyi gezen Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, "Alzheimer merkezimiz artik gerçekten marka oldu" dedi.

Alzheimer Yasam Evi 2'Nci Yilini Kutluyor
Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülügü ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügünün çalismalariyla hayata geçirilen Alzheimer Yasam Evi 2’nci yasini doldurdu. 2 yil boyunca hem alzheimer hastalarinin hem de hasta yakinlarinin hayat standartlarini yükselten, kentte alzheimer konusunda farkindalik olusturan Kocaeli’nin ilk ve tek alzheimer merkezinin ikinci yilina özel sergisi Izmit Belediye Meydani’nda gerçeklestirildi.

Alzheimer hastalarinin el emegi ürünlerinin yani sira 2 yil boyunca yapilan etkinliklerde çekilen fotograflar da sergide yerini aldi.

"Merkezimiz marka oldu"

Alzheimer hastalarinin Izmit Belediye Meydaninda yaptigi el emegi ürünler ve fotograflarin yer aldigi sergiyi gezen Baskan Hürriyet, "Alzheimer Yasam Evimizden hizmet alan büyüklerimizin, hastalarimizin el emekleriyle yapmis olduklari ürünlerin, hediyelik esyalarin sergisindeyiz. Alzheimer Yasam Evimiz bu sene 2’nci yilini kutluyor. 2 yil oldu açali ve halkimizin da teveccüh ve memnuniyetiyle birlikte hizmetine devam ediyor. Hastalarimiz memnun, aileleri memnun. Aileleri kendine zaman ayirabiliyor, sosyallesebiliyor. Ayni zamanda üniversite ile is birligi yaptigimiz için hastalarimizin unutkanligini geciktirecek programlar uygulaniyor. Çalisma arkadaslarimizin emekleriyle bu uygulamalar sayesinde hastalarimizin sagliklarina ve alzheimer hastalik etkilerine de çok ciddi bir katkimiz oluyor. Hatta Akyazi’dan gelen de bir hastamiz var. O bölgede bile alzheimer merkezimiz artik gerçekten marka oldu. Alzheimer merkezimiz Izmit’in sinirlarini asarak markalasti ve bütün kent tarafindan duyuldugu gibi komsu kentler tarafindan da duyulmus durumda" dedi.

Kaynak: İHA