Ahmet Kekeç Semt Kütüphanesi Sinavlar Öncesi Yogun Ilgi Görüyor

Iki yil önce gençlerin ders çalismasi ve kitap okumasina imkan olusturmak için Battalgazi’ye kazandirilan Ahmet Kekeç Semt Kütüphanesi açildigi günden bu güne kadar 49 bin kisi tarafindan kullanildi.

Ahmet Kekeç Semt Kütüphanesi Sinavlar Öncesi Yogun Ilgi Görüyor
Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sinavlari öncesinde yogun ilgi gören kütüphaneden faydalanan ögrenciler sessiz bir ortamda, her türlü imkânin saglandigi, ders çalisip kitap okuyabildigi kütüphaneyi ilçeye kazandiran Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e tesekkür etti.

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in talimatlariyla 2020 yilinda imzalanan protokol çerçevesinde yapimina baslanilan ve kisa bir süre içinde tamamlanan 2 katli Semt Kütüphanesi, modern yapisiyla ders çalismak isteyen ögrencilere ve kitap okumak isteyenlere ferah bir ortam sunuyor. Gençlerin sessiz ortamda kitap okuyup ufkunu gelistirebilmeleri, ders çalisabilecekleri, hayati nitelikteki sinavlara hazirlanmasi için hayata geçirilen kütüphaneden bugüne kadar 49 bin kisi faydalandi. Kütüphanenin imkanlarindan faydalanan ögrenciler Baskan Güder’e tesekkür etti.

Asrin felaketi sonrasinda yeniden açilan kütüphane Battalgazi’de yasayan her yastan vatandasa hitap ediyor. Merkez Beydagi Mahallesine kazandirilan Ahmet Kekeç Semt Kütüphanesinde günün her saati zaman geçiren ögrenciler ve kitapseverlerden tam not alirken özellikle sinav dönemlerinde yogun ilgi görüyor. 17 Haziran’da yapilacak olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 18 Haziran’da yapilacak olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sinavlari öncesinde ögrenciler kütüphanedeki zengin kaynaklardan faydalanirken saglanan imkanlar sayesinde istedigi bilgiye kolay bir sekilde ulasabiliyor.

“Kütüphanede ders çalismak çok faydali oluyor”

Kütüphanede ders çalisarak sinava hazirlanan Zeynep Yagmur isimli genç, “Ben üniversiteye hazirlaniyorum. Deprem olunca kütüphanemiz vatandaslarimiz için tahsis edilmisti. O dönem ders çalisirken bayagi zorlandim. Sonra yeniden açildi ve ben çok mutlu oldum. Internet var, klimamiz var, çok memnunum. Hazirlik dönemimi burada geçirdim. Çok faydali ve yararli oluyor burada çalismak. Ben ve arkadaslarim gelip, sabahtan aksama kadar istedigimiz gibi çalisabiliyoruz. Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e bu imkanlari bize sagladigi için çok tesekkür ediyoruz. Yaptigi her sey için minnettariz.” dedi.

Kütüphaneden sürekli faydalandigini, hakimlik sinavina hazirlandigini ifade eden Nilay Tugçe Usta isimli ögrenci ise “Birkaç haftadir burada hakimlik sinavina hazirlaniyorum. Sakin, sessiz bir ortam var burada. Çok güzel bir yer. Çevredeki imkanlar yeterli. Daha önce küçük bir kütüphane vardi orada çalisiyordum. Orada imkanlar biraz daha kisitli oldugu için arkadaslarimizla buraya gelmeye basladik. Sinirsiz internet var derslerimizi rahat bir sekilde dinleyebiliyorum. Güzel bir kütüphane kullanmak isteyen, sinavlara hazirlanan arkadaslarimizi bu güzel ortama bekliyoruz. Yapilan kütüphane için Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e tesekkür ederiz.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA