Yenimahalleli Çocuklar Çevre Senligi'nde Bulustu

Yenimahalle Belediyesi, Türkiye Jokey Kulübü isbirligi ile Dünya Çevre Günü nedeniyle Çevre Senligi düzenledi.

Yenimahalleli Çocuklar Çevre Senligi'nde Bulustu
Çevre konusunda farkindalik arttirilmasi ve çocuklarda çevre bilinci olusturulmasi amaciyla düzenlenen Çevre Senligi, Yenimahalle Belediyesi, Türkiye Jokey Kulübü, TEMA, Ankara Emniyet Müdürlügü, Moni Bostan ve Robotik Kodlama Akademisi ve geri dönüsüm, elektronik atik konusunda hizmet veren birçok firmanin paydasliginda düzenlendi.

Yenimahalleli çocuklarin yogun katilimi ile gerçeklesen senlikte, Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar da çocuklari yalniz birakmadi.

UBIL Halk Danslari Toplulugu Seymen ekibinin sahne almasiyla baslayan Çevre Senligi’nde, çocuklari selamlayan Yasar, “Çevreyi temiz tutmak ve gelecek nesillere temiz bir dünya birakmak hepimizin görevidir. Dünyamizda her geçen gün nüfus ve tüketim orani artiyor. Havamizi, suyumuzu ve topragimizi kirletiyoruz. Bu nedenle çevreyi temiz tutmamiz, atiklari mümkün oldugunca siniflandirarak geri dönüsüme katki sunmamiz gelecek nesillere yasanabilir bir dünya birakmak için büyük önem arz ediyor. Yenimahalle Belediyesi olarak geri dönüsüm konusunda bir ilki basardik. Sifir Atik Projesi’ni çok önemsiyoruz. Belediyemize ait ek hizmet binalari, kres ve gündüz bakimevleri, spor kompleksleri, YENIMEK noktalari basta olmak üzere hizmet binalarinin tamamina yakinina “Sifir Atik Belgesi” alinmis, ilçe genelinde sifir atik sistemi olusturulmus ve onay alinmistir. Macun Mahallesi’nde hizmete açtigimiz yeni Temizlik Isleri Müdürlügü Kampüs Alanimizda 1. Sinif Atik Getirme Merkezi yaptik. Çevre ve iklim konusunda daha etkin çalismayi hedefleyerek belediyemiz bünyesinde Sifir Atik ve Iklim Degisikligi Müdürlügü’nü kurduk. Özellikle çocuklarimiza geri dönüsümün ve çevre bilincinin asilanmasi büyük tasiyor. Bu düsünceyle çalisiyor ve çevre konusunda büyük hassasiyet gösteriyoruz” dedi.

Yasar, etkinligin sonunda Yenimahalle Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü, Park ve Bahçeler Müdürlügü, Spor Kulübü, Evrensel Degerler Çocuk Müzesi, Kres ve Gündüz Bakimevleri, YENIMEK merkezleri ve geri dönüsüm firmalarinin kurdugu stantlari tek tek gezerek, geri dönüstürülebilen atiklarla yapilan ürünleri incelerken ebru atölyesinde çocuklarla birlikte ebru yapti.
Kaynak: İHA