Selin Yaralarini Sarmaya Çalisan Denizli'yi Firtina Vurdu

Son 15 gündür siddetli yagis ve sel baskinlariyla mücadele eden Denizli’de, bu kez firtina etkili oldu. Çatilari uçup agaçlari deviren firtina, araçlara zarar verdi.

Selin Yaralarini Sarmaya Çalisan Denizli'yi Firtina Vurdu


Son yillarin en kurak kis mevsimini geçiren Denizli’de, Nisan ayi basindan bu yana devam eden siddetli yapislar ve firtina hayati olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Son 15 gündür görülen siddetli yagislarin ardindan sel ve su baskinlariyla mücadele eden kentte, meteorolojinin günler öncesinden uyardigi firtina ve siddetli yagis ögleden sonra etkisini göstermeye basladi.

Yaklasik 15 dakika yagisla birlikte etkili olan siddetli firtina nedeniyle çatilar uçtu, agaçlar devrildi ve araçlarda hasar olustu.

Merkezefendi ilçesi Saraylar Mahallesi 496 Sokakta bulunan Ömeraga Ishani’nin çatisi, siddetli firtina nedeniyle yerinden söküldü. Çatidan kopan parçalar, bitisikteki otoparkta park halinde bulunan iki aracin üzerine düstü. Düsen parçalar araçlarin tavani ve camlarina zarar verdi. Maddi hasar olusan araçlar, görevliler tarafindan güvenli bir noktaya alindi.

Firtina nedeniyle Saltak Mahallesi üzerinde bulunan bir agaç ikiye bölündü, Atalar Mahallesi 962 Sokakta bulunan asirlik bir dut agaci kökünden söküldü. Yolu tamamen kapatan dev agaç, bir otomobile zarar verdi. Sokak hizli bir sekilde güvenlik çemberine alinarak trafige kapatildi.
Kaynak: İHA