Küle Dönen Apartman Dairesinden 78 Yasindaki Kadinin Cansiz Bedeni Çikti

Ankara’da bir apartman dairesinde çikan yanginda 78 yasindaki kadin hayatini kaybederken, 4 kisi de dumandan etkilendi.

Küle Dönen Apartman Dairesinden 78 Yasindaki Kadinin Cansiz Bedeni Çikti
Yangin, Yenimahalle ilçesi Demetevler Mahallesi 357. Cadde’de meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 10 katli apartmanin 5’nci katinda bulunan dairenin mutfaginda bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Binayi dumanlarin sardigini gören vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine çok sayida itfaiye, saglik ve polis ekibi sevk edildi. Çevre güvenliginin saglanmasinin ardindan yangin itfaiye ekiplerince kontrol altina alindi. Saglik ekipleri, evde bulunan 78 yasindaki Fatma Akbiyik’in hayatini kaybettigini belirledi. Akbiyik’in cansiz bedeni otopsi için Adli Tip Kurumu morguna gönderildi. Dumandan etkilenen ve hastaneye götürülen 4 kisinin ise saglik durumlarinin iyi oldugu aktarildi.

“Evin salonu kül olmustu”

Apartman sakinlerinden Selim Yilmaz, “Yanan binada yasiyorum. Evimden çikarken bagirma sesleri duydum. Ev yaniyordu, suyla yangini söndürmeye çalisiyorlardi. Içeriye girdim, dairenin ve binanin dogalgazini kapattim. Evde yasayan abla, ‘Annem mutfakta’ dedi.

Mutfaga girdim ama kimse yoktu. Evin salonu da kül olmustu. Binadakileri çikin diye uyardim. Besinci katta nefes alamayacak haldeydik. Nefesim kesilince ben de asagiya indim. Içeride göz gözü görmüyordu” ifadelerini kullandi.

Olayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA