Heyelan Iki Komsuya Korkulu Dolu Anlar Yasatti

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde 5 Haziran’da etkili olan siddetli yagis sonrasinda yumusayan toprak, heyelana sebep oldu. Heyelanda evleri zarar gören iki komsu, yasadiklari korku dolu anlari anlatirken, evlerine girmekten tedirgin duyduklarini söyledi.

Heyelan Iki Komsuya Korkulu Dolu Anlar Yasatti


Heyelan, Merkezefendi ilçesine bagli Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 265 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 5 Haziran’da etkili olan siddetli saganak yagis, il merkezi basta olmak üzere birçok bölgede su baskinlari ve toprak kaymalarina yol açti. Yogun yagisin 265 Sokakta bulunan evlerin yamacindaki topragin yumusamasina neden olmasinin ardindan heyelan meydana geldi. Evlerinin üzerine toprak yayan ve kaya parçalari yuvarlanan Serpil Abali ve Atiye Vere isimli komsular korku dolu anlar yasadi. Yasanan heyelanla birlikte bazi agaç, toprak ve tas parçalari evinlerinin çatisina düserken, bazilari ise yollarin giris bölümünü kapatti. Heyelan sirasinda evin arka bölümünde kimsenin olmamasi ise rahat bir nefes aldirdi. Vatandaslar, bölgede bu tarz toprak kaymalarinin hala devam ettigini ve olusacak ikinci bir yagis ile daha büyük bir heyelanin olmasinin muhtemel oldugunu söyledi.

Korku dolu anlar yasayan komsular ise olayin ardindan eve giremedigini ve yetkililer tarafindan önlem alinmasini istedi.

“Aksamlari uyuyamiyoruz”

Yagisin sürekli yagmasindan dolayi topragin dayaniksiz olmasiyla heyelan olustugunu belirten Serpil Abali, “Cumartesi günü yagmur yagdi. Sel nedeniyle biraz göçük oldu. Ara ara yagis geliyordu. Pazartesi günü yagis oldu ve Sali günü daha siddetli yagis geldi. Içerden çiktim ve her yerle bir oldu. Çok korktum ve ayaklarim tutmaz oldu. Her sey yikildi. Tavuk kümesleri ve çatilarin bir bölümü ve komsum zarar gördü. Yagis hala geliyor ve gelmeye de devam edecek. Aksamlari uyuyamiyoruz” dedi.



“Komsumla birlikte aglaya aglaya mahvolduk”

Evine zarar veren heyelani komsundan ögrendigini anlatan Atiye Vere ise “Ben o gün evde yoktum ve komsum beni arayip, haber etti. Ben taksi tutup hemen geldim. Bir geldim her taraf kötü olmus. Komsumla birlikte aglaya aglaya mahvolduk. Çok magdur olduk. Benim mutfagim üstü zarar gördü ve bir dahaki yagista daha kötü olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA