Asi Nehri Yeniden Canlandirilacak

Hatay için ‘Iklim Eylemi Asi Nehrinden Kaynakli Atiklarin Azaltilmasi’ projesinin temmuz ayinda tamamlanacagi belirtilirken, proje ile Asi Nehrinin yeniden canlanacagi kaydedildi.

Asi Nehri Yeniden Canlandirilacak
Hatay Büyüksehir Belediyesinin Asi Nehrindeki kirlilik ile mücadele etmek için gelistirdigi proje, temmuz ayinda tamamlanacak. Hatay Büyüksehir Belediyesi, Birlesmis Milletler, Doga Koruma Merkezi ile Japon Hükümetinin destekledigi ’Iklim Eylemi Asi Nehrinden Kaynakli Atiklarin Azaltilmasi’ projesinin mart ayinda tamamlanmasi planlanirken, 6 Subat ve sonrasinda yasanan depremler nedeniyle 3 ay ertelendigini açikladi.

Proje çerçevesinde Asi Nehrine atik toplayici bariyer sistemleri kurulacak ve bariyerle tutulan atiklar sürekli toplanarak, sehir merkezinde biriken atiklarin denize ulasmasi engellenecek. Ayrica kirlilik bakimindan en çok etkilenen Samandag Balikçi Barinagina collecthor sabit atik toplayici sistem kurulacak ve barinak içindeki atiklar robotik sistemle toplanacak. Asi Nehri sehir merkezinde ve sulak alanlarda atik toplayici akuatik robot ile temizlik yapilacak ve ayni zamanda ögrencilere çevre kirliligi egitimleri verilerek farkindalik olusturmus olacak.

Hem suda hem karada çalisabilen amfibi makine ile Asi Nehrinde su sümbülleri ve benzeri atik toplama çalismalari yapilacagini ifade eden HBB ekipleri, daha temiz ve daha yasanabilir bir Hatay için projeler üretmeye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: İHA