90 Kadin Üreticiye 2 Bin Saman Balyasi Dagitildi

Mugla Tarim ve Orman Müdürlügüne ait Milas ilçesindeki 103 dönüm arazide Yem Bitkisi Yetistiriciligi projesi çerçevesinde yetistirilen tritikale ve lenox karisik yesil ot hasadi yapildi. Verimin iyi oldugu tarladan yaklasik 45 tona yakin ürün elde edildi. 2 bin saman balyasi yapilarak bunun tamami ‘Kadin Dayanismasi ile Koyun Yetistiriciligi’ projesi çerçevesinde Milas ilçesinde destek alan 90 kadin üreticiye ve yangindan etkilenen mahalle muhtarliklarina dagitildi.

90 Kadin Üreticiye 2 Bin Saman Balyasi Dagitildi
Tarim ve Orman Il Müdürü Baris Saylak yaptigi konusmada, “20 yildir hazinede olan arazimizi tekrar Il Müdürlügüne kazandirarak burada üreticilerimiz için yem bitkisi yetistirdik. 103 dekar alanda yetistirilen tritikale ve lenox karisimi 2 bin ot balyasini il Müdürlügümüz tarafindan yürütülen ‘Kadin Dayanismasi ile Koyun Yetistiriciligi’ projesi çerçevesinde Milas ilçesinde destek alan 90 kadin üreticimize ve yangindan zarar gören mahallelerimize dagitiyoruz. Bu yil verim bahar yagmurlariyla güzel oldu. Yaklasik 45 tona yakin ürün elde ettik ve tamamini sizlere dagitiyoruz. Biz destek vermeye devam edecegiz, sizler üretmeye. Çünkü üretmek disinda baska sansimiz yok” dedi.

Milas Kaymakami Mustafa Ünver Böke de konusmasinda, “Milas ilçesi her anlamiyla farkli ve özel bir ilçe. Tarimsal potansiyeli yüksek ve her türlü üretimin yapildigi bir ilçe. Bu anlamda sansliyiz. Bu güzel çalismadan dolayi Il ev Ilçe Tarim v Orman Müdürlügünü kutluyorum. Dagitilan bu saman balyalarinin berekete dönüsmesini diliyorum” diye konustu.

Öte yandan kadin üreticiler hem Kadin Dayanismasi ile Koyun Yetistiriciligi projesinden hem de verilen yem desteginden memnuniyetlerini dile getirdiler. Törene, Milas Kaymakami Mustafa Ünver Böke, Mugla Tarim ve Orman Il Müdürü Baris Saylak, Milas Ilçe Müdürü Ali Parlu, TARIS Yönetim Kurulu Baskani Kamil Gül, Milas Ziraat Odasi Baskani Kahraman Akar, muhtarlar ve üreticiler katilim sagladi.
Kaynak: İHA