YEDAS Ekipleri Sel Sahasinda Açiklamasi 60 Jeneratör Destegi

Sel felaketinin yasandigi Sinop, Ayancik, Türkeli ve Erfelek ilçelerinde 104 personel ve 45 araçlik ekibinin görev aldigini açiklayan YEDAS, solunum cihazina bagli yasamini sürdüren vatandaslar için 60 adet jeneratör tesis ettigini bildirdi.

YEDAS Ekipleri Sel Sahasinda Açiklamasi 60 Jeneratör Destegi
Sinop, Ayancik, Türkeli ve Erfelek ilçelerinde etkili olan yagis su baskinlarina neden oldu. YEDAS Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi ve Sinop Valisi Erol Karaömeroglu ile birlikte çalismalari yerinde takip etti. YEDAS Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi yaptigi açiklamada, “Ayancik, Türkeli ve Erfelek ilçeleri etkisini gösteren saganak yagmur sele neden oldu. Yagmur sonucu olusan su baskinlari ile bazi mahallelerimizde elektrik kesintileri yasandi. Tüm ekiplerimiz sahada görevi basinda çalismalarina araliksiz devam etmektedir. Enerjisiz bölgelerin büyük bir kismina enerji verilmis olup, 28 köyü etkileyen enerji nakil hatlarinda çalismalar sürdürülmektedir” dedi.

Bölgede yasanan sel nedeniyle sebekede ciddi hasar meydana geldigi ve ulasimin olmadigi lokasyonlarda hasar tespit çalismalarini dron ile sürdürdüklerini aktaran Bilgi, “Sele bagli taskinlarin yasanmaya basladigi 5 Haziran saat 04.00 itibariyle enerjisiz olan 82 köye, YEDAS ekipleri tarafindan hizlica müdahaleler saglanmis olup, saat 18.00 itibariyle 54 köye enerji verilmistir. Ulasima bagli aksakliklarin yasandigi diger köyler için saha çalismalari devam etmekte olup, mümkün olan en kisa sürede elektrik verilecektir” diye konustu.

YEDAS, hizmet bölgesinde 3 milyonun üzerinde kullanicisina elektrik enerjisi sagliyor.
Kaynak: İHA