Kaybolan Köpek Çipi Sayesinde Sahibine Kavustu

Eskisehir’de kaybolan köpek, Odunpazari Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünce takilan çip sayesinde bulunup sahibine kavustu.

Kaybolan Köpek Çipi Sayesinde Sahibine Kavustu
Kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayit alina alinmasi çerçevesinde çip takilmasinin faydalari görülmeye baslandi. Eskisehir’de 13 Mayis 2023 tarihinde kaybolan golden retriever irki köpek, önceki gün duyarli bir vatandas tarafindan bulunarak Odunpazari Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügüne götürüldü. Kurum veteriner hekimler tarafindan köpegin üzerinde bulunan çip okutularak sahibinin iletisim bilgileri tespit edildi. Saglanan bu bilgi vasitasiyla köpek sahibiyle iletisime geçen Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü personeli sevindirici haberi sahibine verdi. Odunpazari Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü yetkilileri, köpegi sahibine teslim etmek için gerekli prosedürleri hizla gerçeklestirdi.

Konuyla ilgili açiklamada, "Odunpazari ilçesinde gerçeklesen bu olay, evcil hayvanlarin çip takma ve kayit altina alma uygulamalarinin ne kadar önemli oldugunu bir kez daha kanitladi. Alti ayliga kadar olan kedi, köpek ve gelincik türü hayvanlara çip takma ve kayit altina alma islemleri veteriner hekim kliniklerinde ve ilçe tarim ve orman müdürlüklerinde devam ediyor. Evcil hayvan sahipleri, bu tür uygulamalarla hayvanlarinin güvende olmasini saglayabilirler. Kaybolan veya kaybolmus gibi görünen bir hayvanin çipi sayesinde kolayca sahibine ulasilabilir ve bu hayvanin yeniden sevdikleriyle bulusmasi saglanabilir." denildi.
Kaynak: İHA