HAK-IS 4. Emek Fotograflari Yarismasi Basladi
HAK-IS Konfederasyonu tarafindan “emegin ve emekçinin” görünürlügünün artirilmasi amaciyla düzenlenen HAK-IS 4. Emek Fotograflari Yarismasi basladi.

HAK-IS Kültür Sanat Komitesi tarafindan gerçeklestirilen ve son basvuru tarihi 31 Agustos olan yarismaya konfederasyonun internet sitesinden basvuruda bulunulabilecek. Yarismada birinciye 5 bin lira, ikinciye 4 bin lira, üçüncüye 3 bin lira, özel ödül olarak 2 bin lira ve sergileme ödülü olarak da 250 lira verilecek.
Yarismaya renkli veya siyah-beyaz kategorisinde fotograflar katilabilecek ve iki kategorideki fotograflar bir arada degerlendirilecek. Yarismaya cep telefonu, amatör ve profesyonel fotograf makinasi ile çekilen fotograflar ile basvuruda bulunulabilecek. Cep telefonu ve profesyonel kamera ile çekilen fotograflar ayni kategoride degerlendirilecek, temel öncelik “Emek” temasi olacak.
“Fotograf sanatçilarini yarismamiza katilmaya davet ediyoruz”
Fotograf yarismasi hakkinda konusan HAK-IS Genel Baskani Mahmut Arslan, “HAK-IS Konfederasyonu olarak fotograf sanatçilarini, fotograf sanatina gönül verenleri merkezinde emek olan fotograflariyla yarismamiza katilmaya davet ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanligimizin katkilariyla gerçeklestirdigimiz Emek Fotograflari Yarismamiz ile emekçilerin çalisma kosullari, emegin Türkiye’deki ve dünyadaki önemi, çalisma hayatindaki sorunlarin sanat araciligiyla toplumumuza aktarilmasi konusunda önemli çalismalara imza atiyoruz. Bu yil dördüncüsünü gerçeklestirdigimiz Emek Fotograflari Yarismamizin da kisa film yarismamiz gibi uluslararasi alanda ve gelenekselleserek basarili bir sekilde yoluna devam edecegine inaniyoruz” dedi.
