Cezaevindeki Kurslara Katilan Hükümlülerin El Emekleri Göz Nurlarini Sergilendi

Samsun’da cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerin katildiklari kurslarda üretilen el emegi göz nuru nuru ürünlerin yer aldigi sergi açildi.

Samsun T Tipi Kapali ve Açik Ceza Infaz Kurumunda kalan tutuklu ve hükümlülere yönelik kurslarda üretilen el sanatlari ürünlerinden olusan sergi Samsun Adliye Sarayi giris katinda açildi. Serginin açilisina Samsun Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Sabri Kiliç, Bassavci vekilleri, Adalet Komisyonu Baskani Nahit Köseoglu, Bölge Adliye Mahkemesi Bassavcisi Fahri Gülay, Ilkadim Kaymakami Ibrahim Keklik, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Hanife Öztürk Erdin, Samsun Barosu Baskani Av. Pinar Gürsel Yildiran, Samsun T Tipi Kapali ve Açik Ceza Infaz Kurumu Müdürü Mehmet Cihan, hakim, savci, adliye ve cezaevi çalisanlari ile halk egitim personeli katildi.

Samsun Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Sabri Kiliç yaptigi açilis konusmasinda, "Hayat Boyu Ögrenme Haftasi çerçevesinde biz de Samsun T Tipi Açik ve Kapali Infaz Kurumumuz ile Denetimli Serbestlik Müdürlügü ile ortaklasa, yine Ilkadim Halk Egitim Müdürlügünün de destegiyle burada hükümlü ve tutuklu kardeslerimizin yapmis olduklari ürünlerin sergisini açiyoruz. Cezaevlerimizde, ceza infaz kurumlarimizda, kalan hükümlü ve tutuklularin, verimli ve etken bireyler olarak topluma yeniden dönmesi, tahliye sonrasinda gelir elde edebilmesi amaciyla, ceza infaz kurumlarimizda ve denetimli serbestlik müdürlügümüzde sürekli olarak kurslar açmakta, bu çerçevede de üretimler yapmaktayiz. 2022-2023 egitim ögretim yilinda, Samsun T Tipi Ceza Infaz Kurumumuzda 293 hükümlümüz kurs belgesi almis bulunmaktadir. Daha önceden kendisinin meslegi olmasina ragmen elinde herhangi bir belgesi olmayan hükümlülerimize de açtigimiz ustalik ve kalfalik sinavlarinda ustalik ve kalfalik belgesi vererek, tahliye sonrasinda meslek edinmelerini ve hayata yeniden dönmelerini saglamaktayiz. Cezaevlerindeki kurslarimiz genellikle, mobilya, bakir islemeciligi, seramik obje yapimi, örgü oyuncak kursu, kalorifer atesçiligi, bilgisayar kursu, firin isletmeciligi, tarim ve seracilik gibi bu tür is kollarinda hükümlülerimize kurslar açmaktayiz" dedi.

Açilis kurdelesinin kesilmesinin ardindan sergilenen el emegi göz nuru eserler sergiye katilanlarin begenisine sunuldu. Samsun Cumhuriyet Bassavciligi Mehmet Sabri Kiliç, Ilkadim Kaymakami Ibrahim Keklik, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Hanife Öztürk Erdin ve Samsun Barosu Baskani Av. Pinar Gürsel Yildiran’a çesitli hediye taktim etti. Ilkadim Kaymakami Keklik de Bassavci Kiliç’a hediye takdim etti.
Kaynak: İHA