Ayvalik 9. AIMA Müzik Festivali Basliyor

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, Ayvalik Uluslararasi Müzik Akademisi (AIMA) tarafindan 2013 yilindan beri düzenlenen ve Ayvaliklilari klasik müzik ve cazla bulusturan AIMA Müzik Festivali, dopdolu bir programla basliyor.

Ayvalik 9. AIMA Müzik Festivali Basliyor
8 Haziran-24 Eylül 2023 tarihleri arasinda Ayvalik Belediyesi’nin katkilariyla ve Sabanci Vakfi destegiyle düzenlenen festival, yaz sezonu boyunca toplam 12 konserle final yapacak.

Festivalin açilis konserinde, Berke Bugra Gökkaya (tuba), Alper Çoker (trompet), Ertugrul Köse (korno), Kumsal Germen (trombon) ve Deniz Arda Basugur’dan (trompet) olusan O Da Tekfen Brass Band, Ayvalik Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro’da dinleyicilerle bulusacak. 8 Haziran 2023, saat 20.30’da baslayacak konserde, hem popüler hem de klasik eserlerin bakir üflemeli beslisi için düzenlemeleri seslendirilecek. Konser, halka açik ve ücretsiz olacak.

Ayvalik 9. AIMA Müzik Festivali, Haziran ayi içerisinde, 24 Haziran’da “Genç Yetenekler: Ilyun Bürkev (piyano) ve Naz Irem Türkmen (keman)” ile 29 Haziran’da “Nil Kocamangil (viyolonsel) ve Cem Babacan (piyano)” konserleriyle devam edecek.
Kaynak: İHA