Ayi Saldirisinda Ugrayan Çocuk Hayati Tehlikeyi Atlatti

Tokat’ta ayi saldirisi sonucu agir yaralanan 11 yasindaki çocugun tedavisi devam ediyor.

Ayi Saldirisinda Ugrayan Çocuk Hayati Tehlikeyi Atlatti
Dün Tokat merkeze bagli Semerci köyünde yasayan Enes Yildirim (11) Batmantas Yaylasi’ndan hayvan yayimi sonrasi dönüs sirasinda ayi saldirisina ugradi. Ihbar üzerine olay yerine 112 ekipleri sevk edildi. Saglik ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan Yildirim, Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Acil ameliyata giren Yildirim’in ameliyati iyi geçti. Hayati tehlikeyi atlatan Yildirim’in tedavisi sürerken durumunun iyiye gittigi ögrenildi.

“Bagirsaklar disaridaydi”

Tokat Devlet Hastanesinde Genel Cerrah Uzmani Dr. Ahmet Sümbül yaptigi açiklamada, saldiriya ugrayan Enes Yildirim’in bagirsaklarinin disarida oldugunu ifade ederek, “Geldiginde tansiyonu düsük, nabzi yüksekti ve genel durumu kötüydü. Ayi arkadan saldirdigi için bel, sirt bölgesinde kaslari parçalayarak bagirsaklar disaridaydi. Bu sekilde de zaten baska yere gidecek durumu olmadigi için acil ameliyata almak durumunda kaldik. Acil ameliyata aldik. Ameliyat esnasinda ince bagirsaklarda, kalin bagirsakta yaralanma vardi. Bunlari keserek, geri uç uca dikerek onardik, tamir ettik. Oradaki kaslari onardik. Sonra yogun bakima aldik. Geceyi yogun bakimda geçirdi. Bugün elhamdülillah durumu iyi. Kan verdik. Yavrumuz toparladi sükür. Bugün servise aldik, gördügünüz gibi durumu iyi. Biraz sonra da hastamizi yürütecegiz. Insallah bir sikinti olmasa da bu süreci iyi bir sekilde atlatmaya çalisacagiz. Rabbim onu ailesine ve bizlere bagisladi. Insallah bir sikinti olmadan bu süreci atlatmis oluruz” dedi.



“Bundan sonraki süreç için net bir sey konusmak çok kolay degil”

Sümbül, bundan sonraki süreç için net bir sey konusmanin çok kolay olmadigina deginerek, “Tabi bundan sonraki süreç için net bir sey konusmak çok kolay degil. Çünkü bagirsak anastomozu yaptik. Oradaki ayinin zarar verdigi, kaslarda, bölgelerde bir enfeksiyon gerçeklesip gerçeklesmemesine, o bagirsagi diktigimiz, uç uca bagladigimiz yerdeki dikislerin durumuna göre, bu süreç bir hafta kadar da sürebilir, daha da uzun sürebilir. Baska bir komplikasyon çikmazsa, tahminen 1 hafta 10 gün burada kalabilecegini tahmin ediyorum” diye konustu.



“Devletimizden Allah razi olsun”

Emegi geçenlere tesekkür eden Amca Ibrahim Yildirim, “Olay yaylada oldu. Davar otlatiyorduk. Davarin pesinden ayi tuttugunu söyledi bana köye inmeden. Ondan sonra oraya vardim. Zaten çocugu çok ölü bir bölgeden çikardilar. Oradan da ambulansa haber verdik. Yolda beraber karsilastik, ambulansa verdik. Allah razi olsun emegi geçenden, devletimizden. Çok sag olsun tesekkür ederim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA