'Temiz Deniz Temiz Dünya' Temali Çevre Haftasi Mamak'ta Çesitli Etkinliklerle Kutlaniyor

Yesile ve çevre bilincini asilamaya önem veren Mamak Belediyesi, Çevre Haftasini çesitli ekinliklerle kutluyor.

'Temiz Deniz Temiz Dünya' Temali Çevre Haftasi Mamak'ta Çesitli Etkinliklerle Kutlaniyor
Üregil Millet Bahçesi’nde düzenlenen Çevre Haftasi etkinligine Ankara Vali Yardimcisi Zafer Orhan, Mamak Kaymakami Ali Sirmali, Mamak Belediye Baskani Murat Köse, Ankara Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Türkmen Hacihaliloglu, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Üregil Millet Bahçesi’ndeki etkinlik öncesi protokol üyeleri, 6 Subat’ta yasanan Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybeden vatandaslarimiz anisina göle çelenk birakti.

“Temiz Deniz Temiz Dünya” temali Çevre Haftasi etkinligi “Iklim Degisikligi ve Sürdürülebilir Doga” konulu bilgilendirme ile basladi.

Ögrenciler, çevre temali siirler seslendirdi. Etkinlik Mamak ilçe okullarinin halk oyunlari gösterisi ile renklendi.

Çevre Haftasi etkinliginde konusan Mamak Belediye Baskani Murat Köse, “Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin belirledigi tema çerçevesinde “Temiz Deniz Temiz Dünya” sloganiyla Çevre Haftasi etkinlikleri yapiyoruz. Mamak Belediyesi olarak ekolojik dengenin korunmasi, tarim ve hayvanciligin saglikli bir sekilde gelistirilmesi, desteklenmesi; güvenli ürünlere kolay erisilebilmesi açisindan çalismalar yapiyoruz. Belediyemiz bünyesinde yaptigimiz yatirimlarla ilçemiz özellikle yesil belediyecilik anlayisiyla ve tarim ve hayvanciliga verdigi destekle dikkat çekiyor. Türkiye Yüzyilinin her alanda oldugu gibi çevre ve iklim konusunda da Türkiye’de bir dönüsüm noktasinda olacagina inaniyoruz. Gelecek nesillere temiz bir çevre temiz bir dünya birakabilmek önemli” dedi.

Mamak ilçe okullarinin hazirladigi atik dönüsüm sergisi katilimcilar tarafindan begeniyle takip edildi. Protokol üyeleri sergiyi gezerek ögrencilerden projeleri hakkinda bilgi aldi.
Kaynak: İHA