ISIAK Ve Ihlas Vakfi Emir Sultan Erkek Ögrenci Yurdu Tarafindan Yil Sonu Programi Düzenlendi

Istanbul Islami Ilimler Akademisi ve Ihlas Vakfi Emir Sultan Erkek Ögrenci Yurdu tarafindan yil sonu programi düzenlendi. Programda ögrenciler, ilahi okudu ve drama oyunu sergiledi.

ISIAK Ve Ihlas Vakfi Emir Sultan Erkek Ögrenci Yurdu Tarafindan Yil Sonu Programi Düzenlendi
Beylikdüzü’nde Ihlas Koleji Lise Konferans Salonu’nda Istanbul Islami Ilimler Akademisi ve Ihlas Vakfi Emir Sultan Erkek Ögrenci Yurdu tarafindan yil sonu programi düzenlendi.

Programa yurdun ögrencilerinin yogun ilgisi olurken Akademi Baskani Prof. Dr. Ramazan Ayvalli, Ihlas Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Mahmut Kemal Aydin ve Yurt Müdürü Ali Kara katildi.

Programda ögrenciler tarafindan Kur’an okunurken, ilahi söylendi. Tarihi konulu drama skeçleri oynayan ögrenciler, çesitli sairlerden siirler okudu. Program sonunda ise okulu birinci, ikinci ve üçüncü olarak bitiren ögrencilere basari belgesi takdim edildi.

“Az sayida ögrenci ile basladigimiz program sonraki senelerde yeni katilimlarla devam etti”

Programda konusan Yurt Müdürü Ali Kara, “Emekli müftülerimizden ve kiymetli hocalarimizdan muhterem Hasan Yavas hocamizin, 1990’li yillarda Fatih Çiçeklibahçe’de baslattigi Imam Hatip Lisesi ve Ilahiyat Fakültesinde ögrenci okutma programi 28 Subat sürecinde kesintiye ugradi. Daha sonra 2008 yilinda Ihlas Vakfi Bahçelievler Yurdu’nda ‘Gelecegin Yildizlari’ adiyla Imam Hatip ve Ilahiyata ögrenci okutma programimiz yeniden baslatildi. Imam Hatip Liseleri ve Meslek Liselerine Üniversiteye giriste uygulanan katsayi farki sebebiyle ögrenci bulmakta zorlandik. Az sayida ögrenci ile basladigimiz program sonraki senelerde yeni katilimlarla devam etti. Allahu Teala sirf bu maksatla hizmet verebilecegimiz Emir Sultan Yurdu binasini ihsan etti. Merhum Enver agabeyimizin ahirete yolcu ettigimizin ertesi günü bu binaya tasindik. Sonraki senelerde devam eden egitim desteklerimizle Imam Hatip Lisesi’nden mezun olan ögrencilerimiz, Istanbul’da ve Anadolu’daki Ilahiyat fakültelerini kazandilar” dedi.

“Ümmetin kurtulusu ehli sünnetin yayilmasindadir”

Programda konusma yapan Ihlas Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Mahmut Kemal Aydin, “Biz bu Türk milletinin mensubuyuz. Yüzyillarca bu cografyada ehli sünnet ve cemaat itikadinin kismetçiligini yapmisiz. Bunu insanlara ögretmisiz. Böyle büyük bir hizmeti ifa etmisiz fakat bize nüfus bakimindan melzum olan Türkistan cografyasi ile bulusmamizi önlemek için Hristiyanlar, Papalik aramiza bir hançer saplamis. Bu hançer de Iran’daki Safevilerdir. Eger bu hançer olmasaydi simdi dünya haritasi çok farkli olacakti. Iste ümmetin kurtulusu ehli sünnetin yayilmasindadir. Bunu yayan müesseselere biz mütesekkiriz” ifadelerini kullandi.

"28 Mayis seçimlerinde meydana gelen neticeden herkes çok memnun"

Programda kürsüye çikan Prof. Dr. Ramazan Ayvalli, “Çok uzaktan geliyorum. Rusya Federasyonuna bagli otonom Baskurdistan Cumhuriyetinin bassehri Ufa’dan geliyorum. Birkaç gün evvel Imam-i Rabbabi Ahmet-i Sirhindi Hazretlerini anma ve onun adina bir Cami-i Külle’yi yaptirma ve temel atma merasimi için gitmistik. Bu merasimde Rusya’dan, Kazakistan’dan, Iran’dan, Azerbaycan’dan gelen kardeslerimiz oldu. Adeta orada Osmanli bir araya geldi. Kendilerine ‘Ilim ve Irfan, Sanat, Kültür, Medeniyet merkezi aziz Istanbul’dan Türk milletinden size selamlar getirdik’ dedik. Onlar da sizlere en kalbi selamlarini gönderdiler. Orada çok büyük bir sevinç gördüm. 28 Mayis seçimlerinde meydana gelen neticeden herkes çok memnun. ‘Allah göstermesin tersiye olsaydi büyük felaket olurdu’ dediler” diye konustu.

Kaynak: İHA