ABD'de Uçusa Yasak Bölgeyi Ihlal Eden Uçagin Pilotunun Baygin Oldugu Ortaya Çikti

ABD’nin baskenti Washington DC’de uçusa yasak bölgeyi ihlal eden Cessna Citation tipi küçük uçagin pilotunun baygin oldugu ortaya çikti.



ABD’nin baskenti Washington DC’de 4 Haziran’da uçusa yasak bölgeyi ihlal ederek, daglik alana düsen Cessna Citation tipi küçük uçak hakkinda sorusturma devam ediyor. ABD basininda yer alan haberlerde, uçusa yasak bölgenin ihlali sonrasi havalanan savas uçaklarinin pilotlarinin, küçük uçagin pilotunu kokpitte bilinçsiz sekilde gördügü ifade edildi.

Haberlerde, pilot ve üç yolcunun hayatini kaybettigi kazada, pilotun uçusun son iki saatinde anonslara tepki vermedigi ve uçagin yakitinin bitmesinin ardindan Virginia’daki Montebello yakinlarindaki yogun ormanlik ve daglik bir alana düstügü ifade edildi. Pilotun bilincini neden kaybettigi henüz bilinmezken, uçakta basincin aniden düsmesinin buna neden olmus olabilecegi öne sürüldü. Isminin açiklanmamasi kosuluyla konusan askeri yetkililer, uçagin düsürülmedigini ve kazaya savas uçaklarinin neden olmadigini vurguladi.

Kazayla nihai rapor 12 ila 24 ay içinde yayinlanacak

Ulusal Ulasim Güvenligi Kuruluna bagli müfettis Adam Gerhardt yaptigi açiklamada, uçagin enkazinda sorusturmanin devam ettigini belirterek, daha fazla ayrinti içeren bir raporun önümüzdeki hafta, nihai raporun ise 12 ila 24 ay içinde yayinlanacagini aktardi.

Savas uçaklarinin yaptigi sonik patlama baskentte panige neden olmustu

Küçük uçagi engellemek üzere havalanan iki F-16 tipi savas uçaginin, uçagi yakalamak için sonik patlama yapmasi, Washington DC’de büyük panige neden olmus, patlama sesinin kaynagi bir süre belirlenememisti.

Kazada ölenlerin kimlikleri resmi olarak açiklanmadi

Kazada ölen 4 kisinin resmi kaynaklar tarafindan henüz açiklanmazken, uçagin sahibi olan Florida eyaletindeki Melbourne Inc. sirketinin sahibi 75 yasindaki John Rumpel, ABD basinina yaptigi açiklamada, uçakta kizi, iki yasindaki torunu ve dadisinin pilotla birlikte uçakta oldugunu belirterek, uçagin Kuzey Carolina’dan New York’un Long Island bölgesine gittiklerini açikladi.

Kaynak: İHA