ZBEÜ Fen Fakültesinin 3 Bölümü Akredite Edildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Kimya, Matematik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü lisans programlari FEDEK tarafindan akredite edildi.

ZBEÜ Fen Fakültesinin 3 Bölümü Akredite Edildi
Fen, Edebiyat, Fen-Dil ve Tarih-Cografya Fakülteleri Ögretim Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (FEDEK) tarafindan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Matematik, Kimya ve Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü lisans programlari akredite edildi. 2 Haziran Cuma günü dernek tarafindan gönderilen yaziya göre Matematik lisans programina 30 Eylül 2028 tarihine kadar 5 yil, Kimya ile Moleküler Biyoloji ve Genetik lisans programlarina ise 30 Eylül 2025 tarihine kadar 3 yil süreyle akreditasyon verildi.

Daha önceki degerlendirmede 30 Eylül 2023 tarihine kadar akredite edilmis olan Biyoloji lisans programi ile birlikte Fen Fakültesinde toplam 4 lisans programi akredite edilmis oldu. FEDEK’in web sayfasinda ‘FEDEK Tarafindan Akreditasyon Verilen Lisans Programlari’ basligi altinda yayinlanacak olan Üniversitenin ilgili bölümleri hakkindaki akreditasyon sertifikalarinin 2022-2023 Akademik Yili içerisinde Fen Fakültesi Dekanligina sunulmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA