TÜBITAK BIGG Süreci Tüm Hiziyla Devam Ediyor

Erzurum Teknik Üniversitesi Kristal Girisimcilik Merkezi yürütücülügünde ATA Teknokent A.S. ve Sistem Global Danismanlik A.S. ortakligi ile yürütülen "BIGG Kristal" programinin 2023 yili 1. çagrisina iliskin için çalismalar devam ediyor.

TÜBITAK BIGG Süreci Tüm Hiziyla Devam Ediyor
ETÜ Kristal Girisimcilik Merkezi’nin TÜBITAK adina yürütücülügünü yaptigi, teknogirisim odakli is fikirlerini destekleyen Bireysel Genç Girisimci Programi (BIGG) kapsaminda basvuru yapan girisimcilere süreçte karsilarina gelebilecek zorluklari ortadan kaldiracak destekler verilmeye devam ediyor. 19 Mayis’a kadar basvuruya açik olan çagri kapsaminda toplamda 98 proje basvurusu yapilirken ön degerlendirme sürecine tabi tutulan projelerden çagriya uygun 50 is fikri seçimi yapildi. Bu is fikri sahiplerine süreçte kolaylik saglamak ve nitelikli projeleri yazdirabilmek için 25 Mayis ile 3 Haziran tarihleri arasinda çok sayida egitim verildi.

Yüz yüze yapilan egitimlere BIGG Kristal proje ortaklarindan Sistem Global Danismanlik A.S. Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Karslioglu ve Icra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Onur Balci katilim saglayarak ekosistem ve verilecek destekler hakkinda genis çapli bilgileri girisimcilerle paylastilar.

Süreç hakkinda konusan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak: “Girisimcilik merkezimizde fikirden ticari ürüne kadar olan süreçleri bir bütün halinde merkezimizde yürütmenin çabasindayiz. Bu süreç içinde girisimcilerimizin fikirlerini hayata geçirebilmeleri için hali hazirda açik ofis, kapali ofis ve atölye desteklerini vermekteyiz. Bunun yani sira TÜBITAK gibi bu isin lokomotifi olan bir kurumun yürütücülügünü de yaparak kendi girisimcilerimizin ve bölge girisimcilerinin hayallerini maddi olarak da destekleyecek bir yapi kurduk. Bu süreci yürütürken de bölgedeki tüm girisimcilerimizi nitelikli hale getirmek ve ayaklari yere basan girisimcileri eko sisteme kazandirmak için planlamamizi yaptik ve uyguluyoruz. Umuyorum ki girisimcilerimiz bu sürecin keyfini çikarir ve hayallerini gerçeklestirebilirler. Bu sürecin saglikli bir sekilde devam etmesi için yogun çaba sarf eden TÜBITAK BIGG Kristal Yürütücüsü ve ETÜ Kristal Girisimcilik Merkezi Koordinatörümüz Ars. Gör. Gürkan Kalinay’a ve ekibine tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA