MHP Il Baskani Yilmaz; 'Iklim Degisikligiyle Mücadele Hepimizin Ana Gündemi Olmustur'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Il Baskani Mehmet Ali Yilmaz, selin yaralarini sarmaya baslayan hemsehrilerine geçmis olsun dileklerini ileterek; "Iklim degisikligi ile mücadele artik sadece çevre aktivistlerinin ya da entellektüellerin konusu olmaktan çikmis, yasamin her alanina etki etmesi sebebiyle hepimizin ana gündemi olmustur" dedi.

MHP Il Baskani Yilmaz; 'Iklim Degisikligiyle Mücadele Hepimizin Ana Gündemi Olmustur'


5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptigi açiklamada çevre sorunlarina isaret eden MHP Il Baskani Mehmet Ali Yilmaz, "Öncelikle sehrimizde ve ülkemizde yasanan sel felaketleri sebebiyle hepimize geçmis olsun dileklerimi sunuyorum. Dogal kaynaklarin giderek azaldigi ve dünyanin pek çok bölgesinde çevre kirliliginin büyük sorun teskil ettigi günümüzde, dogayi ve çevreyi koruma ihtiyaci her zamankinden daha da önemli hâle gelmistir. Gelecek nesillere yasanabilir, yesil, temiz bir dünya birakmak için çevre sorunlari konusunda toplumsal farkindaligin artmasi konusunda çok daha fazla gayret gösterilmesi gerekmektedir.

Deprem, kasirga, sel felaketi ve devam eden yasami olumsuz etkileyen tüm çevresel hususlara baktigimiz vakit; iklim degisikliklerinin ne denli öneme haiz oldugu açikça görülmektedir. Iklim degisikligi ile mücadele artik sadece çevre aktivistlerinin ya da entellektüellerin konusu olmaktan çikmis, yasamin her alanina etki etmesi sebebiyle hepimizin ana gündemi olmustur. Bu gerçekler isiginda 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlar, çevre konusunda toplumsal duyarliligin artmasini, gelecek nesillere yasanilabilir, saglikli, yesil ve temiz bir dünya birakilmasini temenni ederim." diye konustu.

Kaynak: İHA