Levyelerle Belediyenin Kapilarini Kirip Makama Saldirdilar

Zonguldak’in Çatalagzi beldesinde gece saatlerinde iki süpheli, ellerindeki levyelerle belediyenin kapilarini kirip makama girdi. Makam odasinin kapisini ve camlarini da kiran süpheliler olaydan sonra gözaltina alindi. Belediyeye saldiri ani ise saniye saniye güvenlik kameralarina yansidi.

Levyelerle Belediyenin Kapilarini Kirip Makama Saldirdilar
Edinilen bilgiye göre olay dün gece saat 22.38 siralarinda meydana geldi. E.Ç. ve M.Ö. isimli süpheliler ellerindeki levyelerle Çatalagzi Belediye binasinin önü geldi. Önce belediyenin girisindeki otomatik kapinin camlarini parçalayan iki süpheli, makam odasina girene kadar önlerine çikan tüm kapilari parçaladi.

Son olarak makam odasinin önüne gelen süpheliler; makam odasini da parçalayarak Çatalagzi Belediye Baskani Adnan Akgün’ün makamina girdi. Makam odasinin pencerelerini kiran süpheliler olaydan sonra belediye binasindan ayrildi. Ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri iki süpheliyi kiskivrak yakalayarak gözaltina aldi.

Haberi alinca belediye binasina gelen Çatalagzi Belediye Baskani Adnan Akgün polis merkezine giderek süphelilerden sikayetçi oldugunu söyledi.

Süphelilerin belediyeye ise alinmadiklari gerekçesiyle binaya saldirdiklarini söylediklerini ifade eden Baskan Akgün, "Arkadaslarimiz gece, belediyenin camlarini kirdiklarini söylediler. Geldigimde ön giris kapisi tamamen kirilmisti. Tuvalet camlari, makam kapisi, makamin camlarini komple kirik halde bulduk. Polisler müdahale ederek kiran vatandaslari yakalamislar. Karakola götürmüsler. Biz de sikayetçi olduk. Neden saldirdiklarini net olarak bilmiyorum. Polise issiz olduklarini, baskanin bunlara is bulmadigini mazeret göstererek kirdiklarini söylemisler. Olay maddi bir camin kapinin kirilmasi degil, burasi bir beldenin belediye makami. Biz buraya seçimle geldik. Çatalagzi beldesinin kutsali, namusu burasi. Buraya maddi olarak bir cezai degerlendirme yapilirsa çok yazik olur. Topluma yazik, bize saygisizlik olur. Her önüne gelen alsin baltayi eline kirsin döksün eger 100 lira zarar varsa 100 lirayi versin sokakta dolassin. Yok böyle bir dünya" diye konustu.

Süphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.
Kaynak: İHA