Fikri Isik Açiklamasi 'Ben Seçilmis Siyasetten Çekildim'

Geçmiste Kocaeli AK Parti Milletvekili olan, Milli Savunma Bakanligi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ve Basbakan Yardimciligi görevlerini üstlenen Fikri Isik, "Türk siyasetinin temel bir kurali var; siyasetin giris kapisi var da çikis kapisi yok. Dolayisiyla ’Siyaseti birakiyorum’ deme gibi bir lüksümüz yok. Çünkü bugün bile hala insanlar sizden talepte bulunuyorlar. Bir sorunlari var, size aktariyorlar. Ben seçilmis siyasetten çekildim. Yani su anda resmi görevim yok ama siyasetten ayrilacagim gibi bir iddia da çok agir iddia olur. Onu çok yapabilme imkanimizin oldugunu da düsünmüyorum" dedi.

Fikri Isik Açiklamasi 'Ben Seçilmis Siyasetten Çekildim'
Kocaeli’de basin mensuplariyla bir araya gelen Fikri Isik, geçmis dönemdeki çalismalarini anlatti. Basin mensuplarinin sorularini cevaplayan Fikri Isik, siyasetten çekilip çekilmediginden son seçim sonuçlarina kadar düsüncelerini aktardi. Ilk olarak mayis ayinda yapilan milletvekilligi ve cumhurbaskanligi seçimlerine dair düsüncelerini dile getiren Fikri Isik, "Yakin zamanda iki önemli seçim yaptik. 14 Mayis’ta halkimiz sandiga gitti. Hem milletvekillerimizi seçti hem de cumhurbaskanligi noktasinda bir tercih yapti. Milletvekilligi dagilimi belli oldu. Cumhurbaskanligi seçimi ikinci tura kaldi. 28 Mayis seçimlerinde Sayin Cumhurbaskanimiz tekrar Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskani olarak seçildi. Ben öncelikle seçimlerimizin hem 14 Mayis’in hem de 28 Mayis’in ülkemiz için, milletimiz için devletimiz için sehrimiz için ve bu ülkeye gönülden baglilik hisseden tüm insanlarimiz için hayirli olmasini temenni ediyorum" dedi.



"Güçlü teskilatlara sahip olmaniz gerekir"

Muhalefet ile iktidar arasindaki en net farkin teskilatlanma oldugunu söyleyen Isik, "Hakikaten 22 yil siyasette kisa bir süre degil. Bu süre içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde, uyum içerisinde çalismis olmak çok büyük bir bahtiyarlik ve ayni zamanda da kazanim. Tabii siyaset yapiyorsaniz çok güçlü teskilatlariniz olacak. Eger firtinalardan etkilenmeden geminizi sag salim karaya ulastirmak istiyorsaniz limana güçlü teskilatlara sahip olmaniz gerekir. Bugün iktidarla muhalefet arasindaki bana göre en önemli fark AK Parti’nin çok güçlü teskilata sahip olmasi ve teskilatçiligi seçimden seçime degil her gün 24 saat esasiyla yapmasi. Partimizi kurdugumuz günden bugüne kadar hakikaten çok güçlü teskilatlarla çalistik" diye konustu.



"Vatandas hata yapmaz. Hatayi siyasetçi yapar"

Son seçimlerde Kocaeli’den AK Parti milletvekili sayisinin düsmesinin hatasinin vatandasta degil siyasetçiler olarak kendilerinde aranmasi gerektigini vurgulayan Isik, "Neden 9 milletvekiliyken 6’ydi? Neden 11 vekilken 7, 13 vekilken 7, su anda 14 vekilken 6’ya düstük? Bunun muhasebesini yapmak zorundayiz. Vatandas hata yapmaz. Hatayi siyasetçi yapar. Bizim bazi yerlerde bazi hatalarimiz oldu ki vatandas bizim bu noktada notumuzu kirdi. Bunun sebeplerini arastirmak, gerekirse bir kamuoyu yoklamasi yapmak, teskilatlarimizla bu konuda genis bir istisare yapmak ve neden bir milletvekilini kaybettik sorusuna cevap aramak siyasetin siyaset kurumunun görevi. Bu noktada asla sorumlu tutamayacagimiz kitle Kocaeli halkidir. Kocaeli halki bazi eksikleri biz de gördük ki böyle bir degerlendirmeyi yapti" seklinde konustu.



"Siyasetin giris kapisi var, çikis kapisi yok. Dolayisiyla ‘Siyaseti birakiyorum’ deme gibi bir lüksümüz yok"

Seçilmis siyasetten çekildigini fakat siyaseti birakmak gibi bir lüksü olmadigini söyleyen Fikri Isik, "Türk siyasetinin temel bir kurali var; siyasetin giris kapisi var da çikis kapisi yok. Dolayisiyla ’Siyaseti birakiyorum’ deme gibi bir lüksümüz yok. Çünkü bugün bile hala insanlar sizden talepte bulunuyorlar. Bir sorunlari var, size aktariyorlar. Çözmenizi istiyorlar. Gittiginiz her yerde sizin siyasetçi kimliginizi ön planda. Dolayisiyla siyasetin giris kapisi var, çikis kapisi yok. Ben seçilmis siyasetten çekildim. Yani su anda resmi görevim yok ama siyasetten ayrilacagim gibi bir iddia da çok agir iddia olur. Onu çok yapabilme imkanimizin oldugunu da düsünmüyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA