Cumhurbaskani Erdogan'in Seçimi Kazanmasi Sebebiyle 'Sükür Döneri' Dagitti

Ankara’nin Mamak ilçesinde yasayan Mustafa Soyalp, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in seçimi kazanmasi vesilesiyle mahallesinde yasayan vatandaslara ‘sükür döneri’ dagitti.

Cumhurbaskani Erdogan'in Seçimi Kazanmasi Sebebiyle 'Sükür Döneri' Dagitti
Ankara’nin Mamak ilçesine bagli Türközü Mahallesi’nde yasayan Mustafa Soyalp isimli bir vatandas, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ‘2023 Cumhurbaskanligi ve Genel Seçimlerini’ kazanmasini mahalleliye ‘sükür döneri’ dagitarak kutladi.

2015 seçimlerinde HDP’nin yüzde 13 oy almasina sinirlenen Soyalp, bunun üzerine Recep Tayyip Erdogan’in kazandigi her seçimde ‘sükür döneri’ dagitmak için kollari sivadi. ‘Sükür döneri’ dagitma islemini bir gelenek haline getiren Soyalp, Erdogan’in kazandigi her seçim sonrasi vatandaslara ‘sükür döneri’ ikram ediyor.

Elektrik tesisati isleriyle ugrastigini belirten Soyalp, “Burada da kendi is yerim var. Böyle bir seyi neden yaptigimi soracak olursaniz suna deginmek lazim; 2015’te milletvekili genel seçimi yapildi. Bu seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önde gelenleri ‘Her CHP’li aileden bir kisi gitsin HDP’ye oy versin’ dediler. Böylece HDP o seçim sonucunda yüzde 13 buçuk oy aldi. Tabii aldiktan sonra simardilar. Ondan sonra da pesinden gelen olaylar belli” ifadelerini kullandi.

Ardindan televizyonda HDP’nin Meclis’e girmesini kutlamak amaciyla Tekirdag Belediyesinin halka tesekkür pilavi dagittigini gördügünü belirten Soyalp, “Bir terör partisi Meclis’e girdi diye Tekirdag Belediye Baskani ve Çanakkale Belediye Baskani halka tesekkür pilavi dagitiyor. Böyle bir sey olabilir mi? Ben günlerce kendime gelemedim, gözyasi döktüm, ‘Yarabbi bunlarin eline bu firsati verme’ dedim. Kurban oldugum Allah’im vermedi, vermez de insallah” diye konustu.

Soyalp, konusmasina söyle devam etti:

“Akabinde 16 Nisan 2017’de referandum oldu. Gene bu arkadaslarla beraber halka tesekkür için 100 kilo döner ve pilav dagittim. Fakat o zaman pek bir ses getirmemisti. Onun pesinden 2018’de baskanlik seçimi oldu. Ama bu seçim tam bir zafer oldu. Fakat sadece benim için degil, millet için vatan için bir zafer oldu. O seçimlerin ardindan da 200 kilo döner dagittim. Kisitli imkanlarima ragmen dagittim çünkü dagitmak zorundaydim. O gün güzel bir kalabalik oldu ve sag olsun basin mensuplari da takip ettiler. Buradan da sevgili Cumhurbaskanima selam söylüyorum, ellerinden öpüyorum. Canli canli ellerinden öpmek istiyorum. Eger ellerinden öpmeden göçersem göz açik giderim.”

Ikram edilen dönerden alan bir Selahattin Tekindemir ise söyle konustu:

"Burada vatandaslar bir oldular ve AK Parti teskilata geldigi sükür yemegi veriyorlar. Bu binanin sahibi benim biz de izin verdik bu yemegi verdiriyoruz. Çok duygulandim, çok duyguluyuz, çok da mutluyuz. Allah razi olsun, bu arkadasimiz iki oldu burada sükür yemegi verdi. AK Parti teskilata geldigi için mutluluk duyuyoruz ve sükür ediyoruz. Buradaki bu esnaf kardesimiz geçen dönemde de AK Parti teskilata geldiginde gene burada bir sükür yemegi verdi, bu da ikinci sükür yemegi. AK Parti basa geldigi için çok mutluyuz, çok da huzurluyuz. Bu vatandaslara dagitilan bir ikram. Allah getirenden, götürenden, herkesten razi olsun."
Kaynak: İHA