Beysehir'de Türkiye Çevre Haftasi Kutlamalari

Türkiye Çevre Haftasi Konya’da düzenlenen çesitli etkinliklerle kutlaniyor.

Beysehir'de Türkiye Çevre Haftasi Kutlamalari
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisiklik Konya Il Müdürlügü tarafindan Beysehir ilçesindeki Sevgi Adasi’nda hafta çerçevesinde etkinlikler düzenlendi.

6 Subat depremlerinde yasamini yitiren vatandaslarimiz anisina saygi çelenginin protokol tarafindan kiyida Beysehir Gölü sularina birakilmasi sonrasinda baslayan etkinlikte kürsüye gelen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Konya Il Müdürü Hülya Sevik, Türkiye’de 2022 yilindan itibaren Dünya Çevre Günü olarak kutlanan 5 Haziran gününü içine alan haftanin Çevre Haftasi olarak kutlanmaya da baslandigini hatirlatarak, “Bunun amaci, daha genis kitlelere, daha genis zamanlarda ulasabilmek, çevre bilincini ve farkindaligi hem ögrencilerimize, hem de halkimiza daha uzun sürede vermek ve bu bilinci olusturmaktir” dedi.



"Elimizden geldigince kurumlar olarak üzerimize düsen görevleri yapacagiz"

1 Haziran’dan bu yana etkinlikler gerçeklestirdiklerini anlatan Sevik, etkinliklerin 9 Haziran tarihine kadar sürecegini belirterek, “Gelecegimizin teminati olan çocuklarimizin gençlerimizin daha yasanabilir bir dünyada, daha yasanabilir bir dünyaya kavusmasi için hepimizin üzerine düsen görevler var. Biz bu görevlerin bilincindeyiz. Çocuklarimizin da bu bilinçle yetismesini ve bunu farkindalik haline getirip davranis haline getirip bu sekilde yetismelerini itiyoruz ve gençlerimize ve çocuklarimiza da gerçekten güveniyoruz. Bu senenin temasi; ‘Temiz Deniz ve Temiz Dünya’. Bu sloganla birlikte Beysehir’i tercih ettik. Geçtigimiz yillarda önceki Bakanimiz Murat Kurum’un da destekleri ile büyüksehir belediyemizin yürütmüs oldugu bir proje çerçevesinde Beysehir Gölü’nde hayalet aglarin temizligi gerçeklestirildi.

Bununla ilgili pek çok çalisma yapilacak ve yapilmaya da devam ediliyor. Elimizden geldigince kurumlar olarak üzerimize düsen görevleri yapacagiz. Burada yasayan insanlar olarak burada yasayan halk olarak gölün korunmasi ve kullanilmasi, bu dengenin saglanmasi açisindan hepimizin üzerimize düseni yapmamiz gerekiyor” seklinde konustu.



"Birlikte yasadigimiz bu güzel dünyamiz artik alarm vermeye baslamistir"

Beysehir Kaymakami Mehmet Kemal Akpinar da konusmasinda, günümüzde insan faaliyetleri sonunda çevreyi olumsuz etkileyen birçok olumsuz sonuçla karsi karsiya olunduguna dikkati çekerek, “Içinde yasadigimiz çevrenin kiymetini maalesef bilememekteyiz. Asiri plastik kullanimi, hayvansal ve tarimsal ilaçlarin bilinçsizce kullanimi, su kaynaklarinin bilinçsizce kullanimi ve atmosferdeki sera gazlarinin artmasi, küresel isinma problemleri ile birlikte yasadigimiz bu güzel dünyamiz artik alarm vermeye baslamistir” ifadelerine kullandi.

Beysehir Belediye Baskani Adil Bayindir, dünyada içilebilir niteligi olan Beysehir Gölü’nün hep birlikte korunmasi gerektigine dikkati çekerek, “Göz bebegimize bakar gibi bakmak, bu güzel dogayi yarinki nesillerimize, yavrularimiza emanet tasidigimizin bilinciyle hep beraber korumak ve bizden sonrasi nesillere de bu güzelligi intikal ettirmek boynumuzun borcudur” diye konustu.

Ögrenci gruplarinin çevresel mesajlar verdigi dövizler tasidigi etkinlikte, halk oyunlari gösterilerinin ardindan ögrenciler haftanin önemine iliskin siirler okudu. Etkinlikler, ögrencilerin göl kenarindaki bisiklet yolunda pedal çevirmesi ve protokolün de ögrencilerle birlikte çevre temizligi yapmasinin ardindan devam etti. Program yat gezisi ile sona erdi.
Kaynak: İHA