Sarjdaki Telefonu Saniyeler Içerisinde Çaldi, Dakikalar Içerisinde Yakalandi

Antalya’nin Manavgat ilçesinde bir çiçekçide sarjda takili telefonu çalan 2 kisi, 30 dakikada yakalandi. Polisin yakaladigi ve üzerlerinden 7.5 gram metamfetamin, 10 gram da eroin çiktigi belirlenen hirsizlik süphelileri çikarildiklari mahkeme tarafindan tutuklandi.

Sarjdaki Telefonu Saniyeler Içerisinde Çaldi, Dakikalar Içerisinde Yakalandi
Olay, Bahçelievler Mahallesi 5007 sokak üzerinde bulunan çiçekçide meydana geldi. Alinan bilgiye göre, dükkan sahibi Çagatay Çaglar sarja taktigi cep telefonunun yerinde olmadigini fark etti. Isyerinin güvenlik kameralarini izleyen Çaglar, elinde çocuk arabasi bulunan 1 kadin ve 1 erkegin isyerinin önüne geldigini, adamin isyerine girerek cep telefonunu sarjdan aldiktan sonra hizla uzaklastiklarini gördü.

Sahislarin uyusturucu etkisinde olduklari gözlendi

Is yeri sahibinin ihbari üzerine olay yerine gelen Manavgat Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri geldi. Ekipler güvenlik kamerasi görüntülerinden yola çikarak, hirsizlik süphelileri S.N. (22) ve S.S.’yi (18) çevreyolu üzerinde çocuk arabasindaki küçük çocukla birlikte yaya olarak giderlerken yakaladi. Sahislarin üzerinde çiçekçiden çalinan cep telefonunun yani sira 7.5 gram metamfetamin uyusturucu maddesi ile 10 gram eroin ele geçirildi. Sahislarin uyusturucu etkisinde olduklari gözlendi.

18 yasinda 35 suç kaydi var

Yakalanan hirsizlik süphelilerinden 18 yasindaki S.S.’nin 33 tanesi hirsizlik, 2 tanesi uyusturucu kullanmak olmak üzere 35 tane suç kaydinin bulundugu belirlendi. S. M.’nun ise 2’si hirsizlik 7 suç kaydi bulunuyor.

Tutuklanarak cezaevine teslim edildiler

Hirsizlik süphelileri emniyetteki islemlerinin ardindan mahkemeye çikarilirken, S.M. uyusturucu ticareti ve hirsizlik, S.S.’de hirsizlik suçlarindan tutuklanarak Ilica Cezaevine teslim edildiler.

Ayni saatlerde telefon çalindi

Hirsizlik olayinin gerçeklestigi saatlerde, çiçekçiye 250-300 metre mesafede bulunan cep telefonu ve aksesuari tamir ve satisi yapilan isyerinde vitrin cami kirilmak suretiyle hirsizlik olayi gerçeklesti.

Hirsiz ya da hirsizlarin, komsu isyerinin güvenlik kameralarini yukari çevirdigi, tiras köpügü siktiktan sonra isyerinin vitrin camini kirip içeri girdigi ve ilk belirlemelere göre 5 telefon, 2 telefon saati, kulaklik ve ses bombasi olarak adlandirilan cihazi çaldiklari belirlendi.
Kaynak: İHA