Pamukkale Belediyesi Yaralari Sarmaya Basladi

Pamukkale belediyesi, ilçede yasanan afetin ardindan etkilenen mahallelere yardim seferberligi baslatti. Akköy’de afetzede ailelere erzak yardimi ile hijyen paketinin yani sira yem ve saman destegi saglandi.

Pamukkale Belediyesi Yaralari Sarmaya Basladi


Geride kakan 30 Mayis günü Türkiye’de birçok ili etkisine altina alan yagislardan Pamukkale ilçesi de olumsuz etkilendi. Pamukkale’de yogun yagislar sonrasi sel afetinden en çok etkilenen Akköy, Karahayit, Haytabey ve Uzunpinar mahalleleri oldu. Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, afetin yasandigi günün sabahinda bölgeyi ziyaret ederek yaralari birlikte saracagiz sözü vermisti. 3 Haziran tarihinde de Pamukkale Kaymakami Ugur Bulut, Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki ile Denizli Tarim ve Orman Il Müdürü Sakir Çinar afet bölgesindeydi. Pamukkale belediyesi ekipleri alanda selden en çok etkilenen Akköy’de 35 haneye hijyen ve erzak paketi dagitimi gerçeklestirdi. Ayrica bölgenin en önemli geçim kaynaklarindan birisi hayvancilik oldugu için besicilik yapan hanelere 25 ton yem destegi ile 10 ton saman destegi saglandi.

Konuyla ilgili açiklama yapan Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, “Ilçemizde geçtigimiz gün DSI’nin 100 yilda bir yasanan sel afeti olarak adlandirdigi afet yasandi. Afetten etkilenen Akköy, Karahayit, Haytabey ve Uzunpinar mahallelerimizi ziyaret ederek, ilgili bilgileri vatandaslarimizdan aldik. Bugün de harekete geçtik. Öncelikli olarak afetzede vatandaslarimiza hijyen ve erzak paketi dagittik. Bu bölgedeki vatandaslarimiz hayvancilik için çok önemli isler yapiyorlar. Selden dolayi zarar görmemeleri için hizli bir sekilde 25 ton yem, 10 ton da saman destegi de gerçeklestirdik. Yine mahallelerimizde evlerini su basan vatandaslarimizin ev temizligini Büyüksehir belediyemizle birlikte gerçeklestiriyoruz. Yüzde 80 bitmis durumda bu temizlik" diye konustu.



Pamukkale Kaymakami Ugur Bulut ise “Afetin oldugu günden itibaren, Büyüksehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi, Tarim Il Müdürlügü, AFAD basta olmak üzere tüm kamu kurum kuruluslariyla birlikte vatandaslarimizin yaninda olmaya gayret ettik. Maddi olarak afetden etkilenen 34 aileye toplam 340 bin liralik yardim gerçeklestirdik. Bunun disinda kamu kurumlarimizin da destekleri devam ediyor” diye konustu.



Denizli Tarim ve Orman Il Müdürü Sakir Çinar ise “Cumhurbaskanimizin ve Bakanimizin talimatlariyla burada görev yapiyoruz. Hasar tespit çalismalarini belirledik. Pamukkale Belediyemiz vatandaslarin kaybettigi yemlerden kat kat fazlasini vatandaslarimiza dagitti, bu durum tabi ki vatandaslarimizi sevindirdi" dedi.



Afetzede vatandas Mehmet Yilmaz “Sel felaketinin en büyük magdurlarindan birisiyim. Allah’im bir daha göstermesin. Pamukkale Belediyemizden, Büyüksehir Belediyemizden, Kaymakamligimizdan Allah razi olsun. Allah devletimize zeval vermesin. Iyi ki varlar” diyerek tesekkür etti.
Kaynak: İHA