Kepez'den Camilere Teknolojik Temizlik Hizmeti

Kepez Belediyesi, ilçedeki camilerin iç mekân temizliginde teknolojik araçlari da kullaniyor. Mobil hali yikama makinesiyle camilerin halilari yerinde yikanarak, tertemiz hale getiriliyor.

Kepez'den Camilere Teknolojik Temizlik Hizmeti
Kepez Belediyesi, ilçesinde yeni camilerin yapilmasina öncülük ederken, mevcut 157 camiye de temizlik ve genel bakim hizmeti veriyor.

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü döneminde kurulan ve 15 kisiden olusan cami temizlik ekibiyle, ilçedeki ibadet yerlerinin periyodik olarak iç mekân ve çevre temizligi yapiliyor. Insani merkeze alan ve örnek bir sosyal belediyecilik hizmeti olan cami temizliginde teknolojinin sundugu imkânlar da kullaniliyor.

Kepez Belediyesi, vatandaslarin takdirle karsiladigi ve 14 yildir süren cami temizligi hizmetine, mobil hali yikama makinesini de ekledi. Bu makine ile camilerin yerinden kaldirilmasi zor olan halilarinin yikanmasi sorununa da çözüm bulunmus oldu.

Camilerin halilari mobil makineyle yerinde yikaniyor

Kepez Belediyesinin cami temizlik ekibi, iki adet mobil hali yikama makinesiyle ilçedeki camilerin halilarini yerinde yikayarak, tertemiz hale getiriyor. Yerinde hali yikama makinesi, sicak su özelligi ile halidaki kirleri söküyor ve yüksek emis gücüyle kirli suyu vakumluyor. Yikama sonrasi tertemiz hale gelen halilar da 2 saat gibi bir sürede kuruyor.

Kepez Belediyesinin, 3 yil önce baslattigi mobil hali yikama hizmeti, camilerin cemaati tarafindan takdirle karsilaniyor.

Takdir gören cami temizligi hizmeti, Ilçe Müftülügü koordinasyonunda gerçeklestiriliyor. Cami temizlik ekibi, müftülügün belirledigi camilerin, iç mekân ve hali temizligini yapiyor.

Bu çerçevede Fabrikalar Mahallesi’ndeki Ülfet Özen Cami’nin halilari da, mobil hali yikama makinesiyle temizlendi.

“Cami temizliginde teknolojiye geçtik”

Baskan Hakan Tütüncü de açiklamasinda, vatandaslarin temiz bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri amaciyla baslattiklari cami temizliginin örnek bir sosyal belediyecilik çalismasi oldugunun altini çizdi.

Cami temizligi hizmetini, teknolojik imkânlarla bir adim ileri tasidiklarini belirten Baskan Tütüncü, açiklamasinda sunlari kaydetti: “ Antalya’da cami temizligi hizmetini baslatan ilk belediyeyiz. Camilerimizin büyük olan halilarinin yerinde sökülerek, baska bir alanda temizliginin yapilmasi zordu. Bu zorlugu, teknolojiyle asalim istedik. Bu gayeyle cami temizliginde teknolojiye geçtik. Satin aldigimiz iki adet mobil hali yikama makinesiyle camilerimizin halilarini yerinde yikayip, tertemiz hale getiriyoruz. Hali yikama hizmetimizle, vatandaslarimiza hijyenik bir ortamda ibadetlerini yapma imkani sunuyoruz.”
Kaynak: İHA