Ingiltere Disisleri Bakani Cleverly'den Ve MI6 Baskani Moore'dan Disisleri Bakani Fidan'a Tebrik Mesaji

Ingiltere Disisleri Bakani James Cleverly ve Ingiltere Dis Istihbarat Servisi MI6 Baskani Richard Moore, dün açiklanan kabinede Disisleri Bakanligi görevine getirilen Hakan Fidan’i sosyal medya üzerinden tebrik etti. Moore, tebrik mesajinda Disisleri Bakani Fidan’a ait olmayan sahte hesabi etiketledi.



Ingiltere Disisleri Bakani James Cleverly ve Ingiltere Dis Istihbarat Servisi MI6 Baskani Richard Moore, sosyal medya hesaplari üzerinden yayinladiklari mesajlar ile dün açiklanan kabinede Disisleri Bakanligi görevine getirilen Hakan Fidan’i tebrik etti. Cleverly mesajinda, “Dr. Hakan Fidan’i Türkiye’nin Disisleri Bakani olarak atanmasindan dolayi tebrik ediyorum. Ingiltere ve Türkiye, terör tehditleriyle mücadele ediyor ve NATO’da yan yana çalisiyor. Birlikte çalismayi ve dostlugumuzu derinlestirmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.



MI6 Baskani Moore, sahte hesabi gerçek sandi

Ingiltere’nin eski Türkiye Büyükelçisi MI6 Baskani Moore ise, mesajinda Bakan Fidan’a ait oldugunu sandigi sahte bir hesabi etiketleyerek, Türkçe olarak “Dost ve eski meslektasima yeni görevinde basarilar dilerim. Hayirli olsun, bakanim!” yazdi. Moore, sahte bir hesabi mesajina etiketledigini fark etmesinin ardindan ise yine Türkçe olarak, “Hay aksi, bu utanç verici! Ama hesap bir parodi olsa bile iyi dileklerim gerçek!” dedi.

Kaynak: İHA