Asiri Yagislar Tezgahlardaki Meyve Ve Sebzeyi Etkiliyor

Eskisehir genelinde etkili olan yagisa ragmen pazar tezgahlarinin basindaki yerini alan esnaf asiri yagislarin ürünlerini toplamayi zorlastirdigini ve zarar verdigini belirtti.

Asiri Yagislar Tezgahlardaki Meyve Ve Sebzeyi Etkiliyor
Meteoroloji 3. Bölge Müdürlügü’nün uyarilari yönünde hafta basindan itibaren Eskisehir’i etkisi altina alan kuvvetli yagis pazarci esnafinin isini zorlastiriyor. Odunpazari ilçesi Kurtulus Mahallesi’nde kurulan cumartesi pazari esnafi, sabah saatlerinden itibaren aralikli olarak devam eden yagisa ragmen tezgâh açmayi ihmal etmezken, pazar içinde de vatandas yogunlugunun az oldugu görüldü.

Ürünlerini tezgahlara yerlestiren esnaf, asiri yagislarin ürünlerin yetistigi bahçelerden toplamayi zorlastirdigini ifade etti.

Tezgâhinda çilek, erik ve kayisi gibi meyveler satan esnaf Hakan Aras, yagislarin hem iyi hem kötü yanlarinin oldugunu belirterek, ürünlerde hasara neden olabilecegini söyledi.



“Mal toplarken sikinti yasiyoruz”

Son haftalarda yagislarin güzel yagdigini vurgulayan Aras, “Yagmur bereketiyle yagarsa güzel olur. 1-2 gündür Eskisehir’in bazi yerlerinde sel oldugu haberlerini duyduk. Allah herkesin yardimcisi olsun. Allah afetinden saklasin. Bu yagmurlarin yagmasi bir yönden bir yönden de kötü. Asiri yagmur olunca haliyle meyve ve sebzeyi bozuyor. Ayrica fiyatlarda da bir miktar yükselis olur. Mal toplarken sikinti yasiyoruz. Agaçlarin dallari kiriliyor, çiçekleri ölüyor. Ürünler çürüyor. Ister istemez bu sekilde sikintilar olusuyor. Ama ilerleyen günlerde insallah havalarin isinmasiyla ürünlerimiz bollasacak insallah. Ürünlerin fiyatlari da düsüse geçecek. Vatandaslar bu kadar yagisin ardindan pazara gelmiyor. Bazilari marketleri tercih ediyor. Biz tezgahimizin basindayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA