Nilüfer'de Çocuk Ve Gençlik Korolari Performanslariyla Alkis Aldi

Nilüfer Çocuk Korosu ve Nilüfer Gençlik Korosu, dönem sonunda düzenlenen konserde sahneye çikti. Yerel ve evrensel eserleri basariyla seslendiren her iki koro, konserin sonunda büyük alkis aldi.

Nilüfer'de Çocuk Ve Gençlik Korolari Performanslariyla Alkis Aldi
Çalismalarina 2022 yili Eylül ayinda Sef Suat Sahin esliginde baslayan Nilüfer Çocuk Korosu ile bu koronun mezunlarindan olusan Nilüfer Gençlik Korosu, egitim dönemini düzenlenen dönem sonu konseriyle noktaladi. Egitim dönemi boyunca Bursa’nin yani sira Izmir, Istanbul ve Ankara’da gerçeklestirilen organizasyonlarda Nilüfer’i basariyla temsil eden Nilüfer Çocuk Korosu ve Nilüfer Gençlik Korosu, Nâzim Hikmet Kültürevi’ndeki dönem sonu konserinde de izleyenlerin karsisina çikti. Nilüfer Belediye Baskan Yardimcilari Dr. Sibel Özer ile Remzi Çinar’in da izledigi konsere, ebeveynler ve sanatseverler de büyük ilgi gösterdi. Konserin ilk bölümünde sahne alan 9-14 yas arasi çocuklardan olusan Nilüfer Çocuk Korosu ile ikinci bölümde sahneye çikan 15-21 yas arasi gençlerden olusan Nilüfer Gençlik Korosu, bu özel gecede yerel ve evrensel eserlere yer verdi. Çok sesli koro müzigi performansiyla sarki aralarinda sikça alkislanan her iki koro, izleyenlerden tam not aldi. Solo performanslarin da sergilendigi gecede, Bursa Uludag Üniversitesi Devlet Konservatuari ögrencisi Idil Naz Alici’nin, sözleri Hasan Ali Yücel’in sözlerinden besteledigi “Dere” adli eser de ilk kez seslendirildi. Konserin son bölümünde ayni anda sahneye çikan Nilüfer Çocuk Korosu ve Nilüfer Gençlik Korosu, Bursa Uludag Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatlari Bölüm Baskani Prof. Dr. Ayhan Helvaci ile birlikte Meksika sarkisi olan Cielito Lindo’yu hep bir agizdan söyledi.

Konserin sonunda dakikalarca alkislanan Nilüfer Çocuk Korosu ve Nilüfer Gençlik Korosu, Meksika sarkisiyla bis yapti.

Gecenin sonunda her iki koroyu ve sef Suat Sahin’i kutlayan Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Remzi Çinar, “Bu gece essiz bir aksam yasadik. Gençlerimiz, yarinlarimizin emin ellerde oldugunu bizlere gösterdiler. Emegi geçen, katki koyan herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Çinar, korolara destek veren firmalarin temsilcilerine de plaket vererek tesekkür etti.

Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Dr. Sibel Özer de, sef Suat Sahin’e çiçek vererek muhtesem konser için kutladi.
Kaynak: İHA