YHT Çalismalari Yil Sonuna Kadar Tamamlanacak

Osmaneli-Yenisehir-Bursa-Bandirma-Balikesir YHT Hatti’nda Osmaneli ilçesindeki çalismalar yil sonuna kadar tamamlanacak.

YHT Çalismalari Yil Sonuna Kadar Tamamlanacak
Osmaneli Belediye Baskani Münür Sahin, Osmaneli sinirlari içerisinde devam eden Osmaneli-Yenisehir-Bursa-Bandirma-Balikesir Yüksek Hizli Tren (YHT) hatti çalismalari hakkinda bilgi verdi. Baskan Sahin, yaptigi açiklamada, ilçenin altindan geçen 3 bin metrelik tünelin büyük bir bölümünün tamamlandigini belirtti ve son 580 metrelik kismin yil sonuna kadar tamamlanacagini ifade etti.

Dagcan AS Genel Müdürü Murat Polat ile birlikte tünelin en son noktasinda devam eden çalismalari inceleyen Baskan Sahin, “Su anda tünelin kalan kisminin Eski Su Deposu-Çobandere Camii arasi oldugunu belirten Sahin, YHT hattinin 2025 yilinda tamamlanmasiyla birlikte Osmaneli ilçesinin YHT istasyonuyla büyük bir deger kazanacak. Yüksek Hizli Tren hattinin tamamlanmasiyla Osmaneli’nin ulasim agina büyük bir katki saglayacak ve bölgenin ekonomik ve turistik açidan gelisimine önemli bir ivme kazandirilacak” dedi.

Kaynak: İHA