Kuzey Ege'nin Turizm Cenneti Bozcaada, Kurban Bayrami'nda Dolup Tasti

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm cenneti Bozcaada ilçesi, 9 günlük Kurban Bayrami’nda yerli ve yabanci turistlerin akinina ugradi. Adanin dogal güzellikleri ve tarihi dokusu, tatilcilerin ilgisini çekerken, konaklama tesisleri tam kapasiteyle çalisti. 4 bin 500 resmi yatak kapasitesine sahip olan Bozcaada, gayri resmi konaklama tesisleriyle birlikte günlük 10-15 bin tatilciyi agirladi. Konaklama tesislerindeki yüzde 100 doluluk orani, adadaki isletmecilerin ve esnafin yüzünü güldürdü.

Kuzey Ege'nin Turizm Cenneti Bozcaada, Kurban Bayrami'nda Dolup Tasti
Havasiyla küçük bir kasabayi yansitan, dar sokaklarinda farkli mimarideki eski Rum evleri, deniz ürünleri restoranlari, Türkiye’nin en iyi korunmus tarihi kalesi, bakir koylari, temiz ve buz gibi denizi yaninda, bir de Istanbul’a olan yakinligi nedeniyle pek çok kisinin tercih nedeni olan turizm cenneti Bozcaada, 9 günlük Kurban Bayrami tatilinin gözdesi oldu. Kurban Bayrami’nda basta Istanbullular olmak üzere çevre illerden gelen tatilciler, Kuzey Ege’nin incisi Bozcaada’ya akin etti. Adanin dogal güzellikleri ve tarihi dokusu, tatilcilerin ilgisini çekerek konaklama tesislerinin tam kapasiteyle çalismasini sagladi. 4 bin 500 resmi yatak kapasitesine sahip olan Bozcaada, gayri resmi konaklama tesisleriyle birlikte günlük 10-15 bin tatilciyi agirladi. Bozcaada’daki konaklama tesislerindeki yüzde 100 doluluk orani adadaki isletmecileri ve esnafin da yüzünü güldürdü. Tatilciler, sicak yaz günlerinde serinlemek için adanin koylarinda ve plajlarinda denize girme firsati buldu. Adayi süsleyen güzel sokaklarda dolasan tatilciler, adanin tarihi ve dogal güzelliklerini kesfetmek için fotograf çekti. Aksamlari ise Polente Burnu’nda gün batimini izlemek için bulusan tatilciler, romantik ve huzurlu anlar yasadi. Bozcaada’nin meshur restoranlarinda ise tatilciler, adanin yöresel lezzetlerini deneyerek keyifli anlar geçirdi. Essiz lezzetlerin tadina bakmak için restoranlara akin eden tatilciler, adanin gastronomik zenginliklerini kesfetti. Bazi tatilcilerin gelisigüzel araç park etmesi nedeniyle sokaklarda aksayan trafige, trafik ekipleri müdahale etti. Geyikli-Bozcaada hattinda deniz ulasimini saglayan Gestas, yogun talebi karsilamak için karsilikli olarak günde 36 sefere kadar çikti. Tatilciler, adaya rahatlikla ulasim saglayarak keyifli bir tatil geçirdi. Yogun talep sayesinde ekonomik anlamda da hareketlilik yasandi ve adanin turizm sektörü canlandi. Bozcaada, 9 günlük Kurban Bayrami tatili süresince ziyaretçi akinina ugrayarak tatilcilerin unutulmaz hatiralar biriktirmesine ve adanin güzelliklerini kesfetmesine imkan sagladi.

Bozcaada’nin 9 günlük Kurban Bayrami tatilinde yerli ve yabanci turistler tarafindan tercih edildigini belirten Bozcaada Turizm Isletmecileri Dernegi (BOZTID) Baskani Erkan Yavuz, “Su anda bayram döneminde yüzde 100’e yakin doluluk oraniyla devam etmekte. Keyifli ve güzel bir tatil dönemi geçiriyoruz” dedi.

Adada kafe ve pastane isletmecisi Cemil Günday ise, Bozcaada’dan Kurban Bayrami’nda yüzde 100 doluluk oranina ulastigini ifade ederek, sunlari söyledi:

“Kurban Bayrami öncesinde baslayan adamizdaki hareketlilik, bayramla birlikte en üst seviyeye ulasti. Biz de hem kendi isletmemiz, hem de diger isletmeler olarak bu yogunluga karsi hazirligimizi yaptik. Gelen misafirlerimiz oldu. Gelmeye devam edenler de var, geçmis senelerdeki gibi en iyi hizmeti vermeye çalisiyoruz. Herkese iyi bayramlar dilerim.”
Kaynak: İHA