Kedilerden Kurtardigi Karga Bir An Olsun Yanindan Ayrilmiyor

Sakarya’nin Hendek ilçesinde yasayan Zeki Bayraktar, yarali sekilde kedilerden kurtardigi kargayi kiraathanede besliyor. Kiraathanenin maskotu haline gelen ‘Sakir’ isimli kargayla Bayraktar’in dostlugu ise görenleri sasirtiyor.

Kedilerden Kurtardigi Karga Bir An Olsun Yanindan Ayrilmiyor
Hendek ilçesi Yeni Mahalle’de kiraathane isleten Zeki Bayraktar, çatidan asagiya düserek yaralanan kargayi sahiplendi. Bayraktar, yaklasik 15 gün önce yaralanarak uçamayan ve kedilerin saldirisina ugrayan kargayi kurtardi. Hayat verdigi kargayi elleriyle besleyip, omuzlarinda tasiyan Bayraktar, kargaya ‘Sakir’ ismini verdi. Bag kurdugu bakicisinin yanindan bir an olsun ayrilmayan karga ile vatandasin dostlugu ise görenleri sasirtiyor. Kiraathanenin maskotu haline gelen kargaya müsteriler de ilgi gösteriyor.

“Birakiyorum gitmiyor, ayrilmiyor benden”

Karga ile tanisma hikayesini anlatan kiraathane isletmecisi Zeki Bayraktar, “Ben burada otururken bu karga çatidan asagiya düstü. O esnada yaralandi ve kediler üzerine geldi. Uçamiyordu da, aldim ben burada beslemeye basladim. Bana ve çocuguma alisti. Kiraathanemizin maskotu oldu. Gel dedin mi geliyor. Birakiyorum gitmiyor, ayrilmiyor benden. Yaklasik 15 gündür benimle. Hiçbir zarari yok, kiraathaneye gelen müsterilerde egleniyor kargayla. Aciktigi zaman bagirarak istiyor, yiyecegi kadar yiyor sonrasinda zorlasan da yemez. Benimle bir arkadas, dost gibi oldu. Aksama kadar burada benimle birlikte. Ocaga gidiyorum pesime geliyor” dedi.



“Hayvansever olarak bu durumdan mutluyum”

Kiraathanenin müsterisi olan emekli ögretmen Ahmet Ilçe ise, “Bir hayvansever olarak ben bu durumdan mutluyum. Kiraathanenin sahibi arkadasim da onu yetistirebilmek için elinden gelen bütün gayreti gösteriyor. Buraya gelen müsteriler hem Zeki’yi tebrik ediyorlar hem de hayvani seviyorlar. Bu durumda beni mutlu ediyor” diye konustu.

Kaynak: İHA