Kadin Girisimciden Deniz Yasamina Zarar Vermeyen Dogal Günes Kremi

Türkiye’de kadin girisimci tarafindan üretilen deniz yasamina zarar vermeyen, tamamen dogal bilesenlerden elde edilmis günes kremleri dünya genelinde 30’dan fazla ülkeye ihraç edildi.

Kadin Girisimciden Deniz Yasamina Zarar Vermeyen Dogal Günes Kremi
Günes isinlarinin cilde verebilecegi zarara dikkat çeken Dr. Asli Elif Tanugur Samanci, günes isinlarinin zararli etkileri arasinda günes yaniklari, ciltte erken yaslanma, fotoalerji, cilt kanseri ve vücudun sivi-mineral dengesindeki bozukluklar yer aldigini belirterek 3 "Ayrica, ultraviyole isinlarina maruz kalan bölgelerde koyu sari veya kahverengi "güneslekeleri" meydana gelebilmektedir. Günes isinlarina maruz kaldikça bu lekeler daha koyulasip netlesiyor. Genellikle 5 ila 10 minimetre çapinda olan bu lekeler, açik tenli, sarisin kisilerde ve yaslilarda daha sik görülür. Ciltte gerginligi saglayan ve yasla azalan "tip I ve III kolajen" adli proteinler, günes isinlarinin etkisiyle azalir ve böylece ciltte kirisikliklar ve erken yaslanma meydana gelir. Bu nedenle amacimiz, günes isigindan yararlanirken yan etkilerine maruz kalmadan korunabilmektir” dedi.



“UVB isinlarina karsi birlikte koruma saglayan günes kremleri tercih edilmelidir”

Dermatoloji Uzmani Prof. Dr. Zekai Kutlubay ise, “UVA, UV isinlarinin yüzde 90-99’unu olusturur ve günes yanigi olusturma potansiyeli UVB’ye kiyasla 600-1000 kat daha azdir. Ancak derinin daha derin katlarina geçebildiginden dolayi kollajen-elastin liflerinde daha fazla yikim yaparak erken cilt yaslanmasina, kirisiklik ve yaslanma belirtilerinin ortaya çikmasina etkili olur. UVA isinlari camdan geçebilir ve saat, mevsim veya cografi enlem farkliliklari gözetmeksizin etkili olabilir. UVB isinlari ise günes yaniginin asil sorumlusudur. Ozon tabakasi, UVB’nin büyük bir kismini ve daha tehlikeli olan UVC’nin neredeyse tamamini emebilmektedir. Bununla birlikte, UVB isinlarinin yüzde 5’i yeryüzüne ulasir. UVB isinlarinin DNA yapisi üzerinde zararli etkileri nedeniyle güçlü karsinojenik ve erken yaslanmaya neden olma özellikleri bulunmaktadir. Bu nedenlerle, UVA ve UVB isinlarina karsi birlikte koruma saglayan günes kremleri tercih edilmelidir” diye konustu.

Kaynak: İHA