Içisleri Bakani Yerlikaya Memleketi Konya'da

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, çesitli ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Konya’ya geldi. Bakan Yerlikaya, "Konya’mizin 21 yilda geldigi nokta gerçekten göz kamastirici" dedi.

Içisleri Bakani Yerlikaya Memleketi Konya'da
Içisleri Bakani Yerlikaya, Konya ziyaretine Mevlana Meydani civarinda esnaf ziyareti ile basladi.

Sultan Selim Camii’nde ögle namazini kilan Bakan Yerlikaya, daha sonra Mevlana Hazretlerinin Türbesini ziyaret etti. Buradan Konya Valiligine geçen Yerlikaya, Vali Vahdettin Özkan’i ziyaret ederek, sehirle ilgili bilgiler aldi. Ziyaretten sonra açiklama yapan Bakan Yerlikaya, "4 Haziran’da göreve basladim. Içisleri Bakani olarak bu emaneti, bu teveccühü gösteren Cumhurbaskanimiza sükranlarimizi arz ediyoruz. Bu zor görevde her zaman basta Konya olmak üzere bütün aziz milletimizin hayir dualari gerçekten bize güç veriyor. Bayramlar sevinç günleri. Ben öncelikle hemsehrisi olmaktan iftihar ettigim ve çok duygulandigim aziz Konyali hemsehrilerimizin her birinin bayramlarini tebrik ediyorum. Ülkemizin bayramini tebrik ediyorum. Islam cografyasindaki bütün inanan kardeslerimizin bayramlarini tebrik ediyorum. Cenab-i Allah nice bayramlara huzur içinde, güven içerisinde, birlik, beraberlik, kardeslik içerisinde bizleri karsilastirsin, yasatsin diye dua ediyorum. Konya’mizda bundan sonra daha sik karsilasacagiz. Konya’mizin 21 yilda geldigi nokta gerçekten göz kamastirici. Bunu Cumhurbaskanimizin liderligi ve hükümetlerimizin basarisi olarak görüyor ve inaniyoruz. Ayni zamanda Cumhurbaskanimiza da 28 Mayis’ta Konya’mizin göstermis oldugu büyük teveccüh gerçekten takdire sayan. Konya’miza minnettariz. Ayni sekilde sehrimizde atanmis, seçilmis ayrimi yapilmaksizin çok büyük bir uyum, birlik, beraberlik içinde, iki gün bir olmadan bu aziz sehrimizi daha yukariya tasimak, büyültüp güçlü Türkiye idealleri ugrunda, Türkiye Yüzyili hedeflerine uygun, diger sehirlerle rekabet ortaminda, kardeslerin rekabeti ortaminda çalisan bir sehir olarak görmekten de büyük iftihar duyuyorum. Buna katki saglayan bütün arkadaslarima tesekkürlerimi iletmek istiyorum" dedi.

Yerlikaya açiklamanin ardindan Valilik’ten ayrilarak Konya Sehitligine geçti. Sehitlikte dua eden ve sehit mezarlarina çiçek birakan Bakan Yerlikaya, sehit yakinlariyla da görüstü. Konya Büyüksehir Belediyesini ziyaret ederek Baskan Ugur Ibrahim Altay ile görüsen Bakan Yerlikaya buradan da AK Parti Konya Il Baskanligina geçerek Baskan Hasan Angi ile görüstü.

Ziyaretlere, Vali Vahdettin Özkan, Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, milletvekilleri, Il Jandarma Komutani Tümgeneral Sakir Uslu, Il Emniyet Müdürü Engin Dinç, belediye baskanlari, protokol mensuplari katildi.

Kaynak: İHA