Erzincan'dan Tunceli'ye 15 Saatlik Muhtesem Gezi

Erzincan’dan Tunceli’nin Ovacik ilçesine 15 saat süren muhtesem bir gezi gerçeklestirildi. Munzurlardan gerçeklestirilen geziye, yasam ve doga fotografçisi Emrah Karakoç rehberlik etti.

Erzincan'dan Tunceli'ye 15 Saatlik Muhtesem Gezi
Erzincan’in Kemah ilçesi Mermerli Köyünden yola çikan 14 kisilik ekip, Tunceli’nin Ovacik ilçesi Kirkmerdiven selalesinde gezilerini sonlandirdi. 28 kilometrelik parkuru 15 saatte tamamlayan dogaseverler, yürüyüs boyunca denk geldikleri boz ayi ve samua yaban keçilerinin yani sira dag gölleri ve selaleleri de görme firsati yakaladi. Karli zirvelerde zaman zaman mola vererek dinlenen dogaseverler, yorgunluklarini dag göllerinde yüzerek atti.

Düzenlenen etkinlige iliskin bilgi veren yasam ve doga fotografçisi Emrah Karakoç, bu tür etkinlikleri yaklasik 15 yildir gerçeklestirdigini söyledi.

Karakoç, “Bugün Erzincan’daki gezin ve doktor arkadaslarimla Munzur yürüyüsü gerçeklestirdik. Bu yürüyüs 28 kilometre ve yaklasik 15 saat sürdü. Kemah’In Mermerli köyünden basladik ve Ovacik Kirkmerdiven selalesinde yürüyüsümü sonlandirdik. Yürüyüs esnasinda muhtesem bir dogaya, yaban hayatina ve göllere taniklik ettik. Bu eglenceli anlari da kaydetme firsatimiz oldu. Burada görülmesi gereken muhtesem bir doga var” dedi.

Kaynak: İHA