Bayrami Aileleri Yerine Arilarinin Yaninda Geçiriyorlar

Muhtesem dogasi ve bin bir çesit bitki örtüsü sayesinde dünya 1’inciligi ve ikinciligi alan Bingöl bali için aricilar bayramda bile kovanlarinin basindan bir saniye ayrilmiyor. Bayram sabahi evdeki çocuklari ile bayramlasir bayramlasmaz kovanlarinin basina geçen aricilar, “Kaliteli bir bal sagimi yaptigimiz zaman bizim bayramimiz olur” dedi.

Bayrami Aileleri Yerine Arilarinin Yaninda Geçiriyorlar
Paris’ten ve Londra’dan iki kez dünya birinciligi alan Bingöl bali için aricilar bayram demeden çalismalara devam ediyor. Bingöl’ün yüksek yaylalarina yerlestirdikleri kovanlari bir saniye yalniz birakmayan aricilar bayrami aileleri ve akrabalari ile geçirmek yerine yaylada arilari ile geçiriyor. Protein degeri oldukça yüksek olan ve yüksek yaylalarda bulunan Geven, Kekik, Üçgül, Ballibaba gibi bin bir çesit bitki sayesinde dogal bal üreten üreticiler yilin yaklasik 7 ayini arilari ile birlikte geçiriyor.

“Arilarimi çocuklarim gibi seviyorum”

Ailesi ile sabah erken saate bayramlastiktan sonra arilarinin yanina gelen 44 yillik bal üreticisi Abdullah Baylaz, “1979’dan beri aricilik yapiyorum. Arimi çok seviyorum, bugün bayramdir çocuklarimi bayramini kutladiktan sonra arilarimin yanina geldim. Arilarimi da çocuklarim gibi seviyorum. Bize ürün verdigi zaman sagim zamani çok mutlu oluyoruz. Bizim asil bayramimiz o zamandir” diye konustu.



“Bizim asil bayramimiz iyi bir ürün aldigimiz zamandir”

35 yildan bu yana bal üretimi yapan Cemal Bahadir ise “30-35 yildir bu isi yapiyorum. Arilari çok seviyorum, bugün bayram köyde bayramlastik çocuklarla beraber, aracilik bayram seyran dinlemez, her zaman arinin yaninda olmamiz lazim. Yilin 6-7 ayi yaninda çalismamiz lazim. Çocuklarimizdan daha fazla ariya bakiyoruz, daha da seviyoruz. Bizim asil bayramimiz iyi bir ürün aldigimiz zaman olur. Biliyorsunuz Bingöl bali dünyada 1’incilik ve ikincilik almis. Ondan dolayi bizim de en iyi sekilde iyi ürün almamiz lazim. Iyi bir bal üretmemiz lazim. Herkesin bayramini kutluyorum” seklinde konustu.



“Aricilik bayram seyran dinlemiyor”

Yaylada bulunan aricilari bayram günü ziyaret eden Bingöl Aricilar Birligi Yönetim Kurulu Üyesi Naim Balon da “Bugün bayram günü ve aricilarinizi ziyarete geldik. Su anda aricilarinizi yaninizdayiz, yayladayiz. Bingöllü aricilarimiz bayram seyran dinlemiyorlar. Onlar için asil bayram arilarla beraber olmaktir. Çocuklari ile bayramlastiktan sonra arilarinin yanina geliyorlar. Bingöl baliginin dünya birincisi olmasinin sebebi de aricilarimizin bu isi severek yapmasidir. Bayram günü bugün, arkadaslarimiz yine Arilarinin içinde çalisiyorlar. Onlar kendi arilarini çocuklari gibi seviyorlar ve çocuklari gibi bakim yapiyorlar o yüzden de balimizi kalitesini bir çita daha yukariya çikarmaya çalisiyorlar. Kendilerine bereketli hayirli bir sezon diliyorum bugün bayram hepsinin bayramini tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA