Bakan Bolat Açiklamasi 'Halkimizin Refah Düzeyini Korumaya Çalisiyoruz'

Tekirdag’da düzenlenen bayramlasma programina katilan Ticaret Bakani Ömer Bolat,

Bakan Bolat Açiklamasi 'Halkimizin Refah Düzeyini Korumaya Çalisiyoruz'
"Vatandasimizin sürdürülebilir bir sekilde alim gücünü çok fazla sekteye ugratmayacak bir sekilde refah düzeyini korumaya çalisiyoruz. Bakanlik olarak bu noktada biz halkimizin hizmetinizdeyiz. Geçmis bilgi birikimimiz de tecrübemizle ve güçlü bir bakanlik teskilatiyla bu görevlerimizi yapacagiz" dedi.

Kurban Bayrami münasebetiyle Tekirdag’da düzenlenen bayramlasma programina katilan Ticaret Bakani Ömer Bolat, Tekirdag protokolü ve vatandaslarla bayramlasti. Ilk olarak Tekirdag Polis Evi’nde düzenlenen protokol bayramlasma programina katilan Bakan Bolat’a Tekirdag Valisi Aziz Yildirim, önceki dönem TBMM Baskani Mustafa Sentop, Tekirdag Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Findik, AK Parti Tekirdag Milletvekilleri Mestan Özcan, Çigdem Koncagül, Gökhan Diktas, AK Parti Tekirdag Il Baskani Ali Gümüs’ün yani sira ilçe baskanlari eslik etti.

Polis evindeki bayramlasma programinin ardindan AK Parti Tekirdag Il Baskanligi tarafindan düzenlenen bayramlasma programinda partililer ve vatandaslarla bayramlasan Ticaret Bakani Bolat, katilimcilara hitaben yaptigi konusmasinda sunlari söyledi:

"Mübarek Kurban Bayrami’nin sizler, halkimiz, ülkemiz ve Islam âlemi için saglik afiyet huzur, esenlik ve bereket getirmesini Cenab-i Allah’tan niyaz ediyorum. Biliyorsunuz 14 Mayis’ta ve 28 Mayis’ta yapilan iki turlu seçim sonucunda Cumhurbaskanimiz Allah’in izniyle yeniden cumhurbaskani olarak seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi olusturuldu ve cumhur ittifakinin üyeleri olarak Büyük Millet Meclisi’nde çogunluga sahip olduk ve Cumhurbaskanimiz yeni dönemde Cumhurbaskanligi Kabinesini olusturdu. Bize de Ticaret Bakani olma görevini tevdi ettiler. Kendisine huzurlarinizda çok çok tesekkürler ediyorum. Yeni vekillerimiz göreve basladilar. Onlara da hayirli ugurlu olmasini Cenabi Allah’tan niyaz ediyorum. Görevimiz halkimiza, vatanimiza, milletimize hizmet etmek. Devletimizi, hükümetimizi temsil etmek ve basarili faaliyetlerle hükümetimizin seçim vaatlerini uygulayarak halkimizin refahinin artmasini saglamak. Saglik ve huzur içinde yasamalarini satin almak güçlerinin artmasini saglamak ülkemizin halkimizin müreffeh yarinlara ulasmasini saglamak Bu konuda gece gündüz 7-24 çalisacagimizdan emin olabilirsiniz. Nitekim hizli bir sekilde çalismaya basladik. Bütün kabini üyesi arkadaslarimiz Cumhurbaskanimizin liderliginde hep birlikte hizli bir sekilde görev yapiyoruz. Bu noktada her zaman sizlerin yanindayiz. Hizmetinizdeyiz. Emrinizdeyiz. Bunu bilir kapimiz daima açik bizler her zaman ulasabilirsiniz."

Ihracati arttirmamayi hedeflediklerini ifade eden Ticaret Bakani Ömer Bolat, "Biz Ticaret Bakanligi olarak Öncelikle Türkiye’nin ihracatinin daha fazla artmasi, dis ticaret açiginin azalmasi, cari açiginin azalmasi, mal ve hizmetler ihracatinin artmasi hususunda görev yapiyoruz. Bu konuda gerçekten güçlü bir iradeye sahibiz ve insallah da hep birlikte basarili olacagiz. Piyasada adil ve rekabetçi piyasa sartlarinin olusmasiyla fiyat artislarini engelleyebilmek, fahis fiyati artislarini engelleyebilmek ve vatandasimizin sürdürülebilir bir sekilde alim gücünü çok fazla sekteye ugratmayacak bir sekilde refah düzeyini korumaya çalisiyoruz. Bakanlik olarak bu noktada biz halkimizin hizmetinizdeyiz. Geçmis bilgi birikimimiz de tecrübemizle ve güçlü bir bakanlik teskilatiyla bu görevlerimizi yapacagiz" dedi.

Bakan Bolat’in ardindan konusan önceki dönem eski TBMM Baskani Sentop, 14-28 Mayis seçimlerinin önemine vurgu yapti. Sentop, “Türkiye önemli bir seçimi geride birakti. Türkiye önemli kavsak noktasinda önemli bir karar verdi. Bu kararin ne kadar önemli sonuçlarinin oldugunu yavas yavas görmeye basladik. Bu seçim bugün ve ya bir ay sonra tekrarlansa çok büyük bir farkla yine Cumhur Ittifaki ve Cumhurbaskanimiz seçilir. Tablonun gerçek yüzünü seçimden sonra daha net olarak görmeye basladik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA