Istanbul Cumhuriyet Bassavciligindan Merdan Yanardag Açiklamasi

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi, ’terör örgütü propagandasi yapmak’ suçundan tutuklanan Merdan Yanardag’in, söz ve açiklamalarinin montajlanmis oldugu iddialarina iliskin açiklama yapti.

Bir televizyon kanalinda terör örgütü PKK elebasina iliskin açiklamalari gerekçesiyle gözaltina alinan Merdan Yanardag, ’terör örgütü propagandasi yapmak’ suçundan çikarildigi nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilmisti. Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi, Merdan Yanardag’in sorusturmaya konu söz ve açiklamalarinin montajlanmis oldugu yönünde bir iddiada bulunulmadigini açiklandi.

"Sorusturmaya konu söz ve açiklamalarin montajlanmis oldugu yönünde bir iddiada bulunulmamistir"

Açiklamada, “Istanbul Cumhuriyet Bassavciligimizin 2023/137583 sorusturma numarali dosyasi üzerinden hakkinda sorusturma yürütülen Merdan Yanardag’in, 26/06/2023 tarihinde Istanbul Emniyet Müdürlügü’nde ve 27/06/2023 tarihinde Cumhuriyet Bassavciligimizda müdafileri huzurunda alinan savunmalarinda, ‘sorusturmaya konu tespiti yapilan sözlerin kendisine ait oldugunu ancak konusmasinin tamaminin bir bütün olarak degerlendirmesi gerektigi ironi yapmak istedigini’ beyan etmis olup, alinan her iki ifadesi sirasinda gerek kendisi gerekse müdafileri tarafindan tespiti yapilan sorusturmaya konu söz ve açiklamalarin montajlanmis oldugu yönünde bir iddiada bulunulmamistir. Sorusturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA