Iletisim Baskani Altun'dan Isveç'te Kur'an-I Kerim Yakilmasina Tepki

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Isveç’te Kurban Bayrami’nin ilk gününde Kur’an-i Kerim’e yönelik gerçeklestirilen provokasyonu lanetledi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Isveç’te Kurban Bayrami’nin ilk gününde Kur’an-i Kerim’e yönelik gerçeklestirilen eyleme tepki gösterdi. Avrupa’da ve özellikle Isveç’te, Islam karsitligi eylemlerinin tekrarlandigini belirten Iletisim Baskani Altun, açiklamasinda su ifadelere yer verdi:

"En mübarek günlerimizden birinde Isveç’te kutsal kitabimiz Kur’an-i Kerim’e karsi igrenç ve alçak bir eylem gerçeklestirildi.

Avrupali otoriteler nezdinde, özellikle Isveç’te, Islam karsitligina izin verilmesinden biktik usandik. NATO’da müttefikimiz olmak isteyenler, Islam karsiti ve yabanci düsmani teröristlerin yikici davranislarina müsamaha gösteremez ve izin veremez. Bu eylem, bu mübarek günde dinimizi hedef alan bir baska provokatif terör eylemidir. Disisleri Bakanimiz Hakan Fidan’in da belirttigi üzere bu tarz menfur eylemlere göz yummak suça ortak olmaktir. Isveç makamlari süratle harekete geçmeli ve terörün her türlü tezahürüne karsi net bir tavir sergilemelidir. Ifade ve konusma özgürlügü bahanesinin arkasina saklanamazlar. Medeni bir toplumun en temel gereksinimi olan terörle mücadele, ciddi ittifaklarin asli ön sartidir. Bu husustaki umutlarimiz azalsa da Avrupali yetkililerin Islam karsitligi tehdidi konusunda akliselimle hareket etmelerini bekliyoruz."
Kaynak: İHA