Kurban Bayrami Için Döviz Bozdurmak Isteyen Vatandaslar Kuyruk Olusturdu

Kurban Bayrami öncesinde vatandaslarin kimi kurbanlik alimi ve tatil planlari için döviz bozdururken, kimi de kurlarin yükselecegini düsündügü için döviz bürolarina akin etti.

Kurban Bayrami Için Döviz Bozdurmak Isteyen Vatandaslar Kuyruk Olusturdu
Ankara’nin Altindag ilçesi Ulus semtinde yogun sekilde bulunan döviz bürolari ve kuyumcular vatandas akinina ugradi. Vatandaslarin kimi kurlarin daha da yükselecegini düsündügü için döviz satin alirken, kimi nakit parasi kalmadigindan, kimi de Kurban Bayrami nedeniyle kurbanlik alimi ve tatil planlari için döviz bozdurdu.

“Hemen hemen 15 gündür böyle kuyruk var”

Kurbanlik almak için döviz bozduran Alaattin Kaplan, “Ihtiyaç oldugu için bozdurdum. Yükselse de düsse de bizim için fark etmiyor. Mecbur bozdurduk. Kredi çekip dolar almistik, simdi onu bozduracagiz. Bu kadar sira olmasini beklemiyordum. Hemen hemen 15 gündür böyle kuyruk var” dedi.



“Gurbetçiler olarak alim gücümüz çok düstü”

Macaristan’in baskenti Budapeste’de ikamet eden Ayhan Üstün ailesi ile vakit geçirmek için Türkiye’ye geldigini belirterek, “Para bozdurmak için geldik buraya. Kurban Bayrami vesilesiyle dogan çesitli harcamalarim için bozduracagim. Bozdurmak zorundayiz. Elimizde lira kalmadigi için bozduruyorum. Bizim alim gücümüz çok düstü. Önceden bin avroya aldigimiz bir seyi su an 2 bin avroya aliyoruz. Gurbetçiler olarak alim gücümüz çok düstü” diye konustu.

Kaynak: İHA