Yüzlerce Basibos Köpek Açliktan Birbirlerini Yemeye Basladi

Kahramankazan ilçesine bagli Peçenek köyü etrafindan geçen Kaplu Deresi Yolu’na her gün onlarca basibos köpek birakiliyor. Sahipsiz köpeklerin açliktan birbirini yedigi ifade edildi.

Yüzlerce Basibos Köpek Açliktan Birbirlerini Yemeye Basladi
Kahramankazan’in Peçenek Mahallesi basta olmak üzere civardaki tüm mahalle ile köyler Kaplu Deresi Yolu’na birakilan yüzlerce sahipsiz köpegin bakimsiz oldugunu kaydeden vatandaslar, hayvanlarin hem insanlara hem de inek ve tavuklara saldirdigini söyledi.

Sahipsiz köpeklerin açliktan birbirini yedigini anlatan bölge sakinleri, yetkililerden yardim istedi.

“Biz köpeklerden sikayetçi degiliz. Onlara yasam alanlari ve barinak istiyoruz”

Kurumus olan Kaplu Deresi etrafina konumlandirilan basibos 500’den fazla köpek oldugunu söyleyen Kahramankazan ilçesi Peçenek Mahallesi Güzellestirme ve Yasatma Dernegi Baskani Kemal Karabacak, “Biz köpeklerden sikayetçi degiliz. Köpekler sahipsiz olduklari için onlara yasam alanlari ve barinak istiyoruz. Köpekler burada çok aç ve susuz kaliyorlar, dolayisiyla birbirlerini yiyorlar. Ineklerimize, hayvanlarimiza hatta insanlarimiza zarar veriyorlar. Yetkililere sesleniyorum, buraya bir an önce barinak yapilmasini rica ediyoruz. Bu kurumus derenin etrafinda 500’ün üzerinde sahipsiz basibos köpek var, insanlar buradan geçerlerken tedirgin oluyorlar. Sürekli olarak civar ilçe ve mahallelerden köpekleri toplayip buraya atiyorlar. Buradan bir araç geçerken tüm köpekler aracin etrafina toplanip araci durdurmaya çalisiyorlar. Buradaki köpekler birbirlerini parçalayip yemeye basladilar. Durumlari o kadar kötü ve acinacak durumda. Bu köpekler köylerimize inip kümeslerimizdeki tavuklarimiza saldiriyor” ifadelerini kullandi.

“Bu canlari saga sola atmayla bu is olmaz. Burada 500 tane hayvan var. Buraya bir barinak yapilmasi sart”

Basibos köpeklerden korktuklari için çocuklarini ve hayvanlarini disari birakamadigini ifade eden mahalle sakini Murat Hisarci, "Çocuklarimin basina bir sey gelirse bunun hesabini kim verecek" diyerek isyan etti. Bu hayvanlarin da bir can oldugunu hatirlatan Hisarci su sözleri kaydetti:

“Murat Hisarci, belediyeler hayvan barinaklarina fazla gelen köpekleri buraya getiriyorlar. O yüzden buradaki köpeklerin büyük çogunlugu küpeli. Belediye mensuplari ve köpekleri yavruyken alip da besleyemeyen insanlar, bu köpekleri buraya atiyorlar. Köpeklerin kemikleri sayiliyor, hatta birbirlerini parçalayip yemeye basladilar. Bir noktaya yem biraktigimiz zaman baskin olan köpekler mamayi yiyebilmek için diger zayif gördügü köpege saldiriyor ve ona zarar veriyor. Hemcinsleri tarafindan öldürülen köpekler burada çok pis bir koku yapiyor. Bunlar candir, buradaki canlara yardim edilmesi lazim. Sadece gelip benim bahçemde 25-30 tane tavugumu yediler. Simdi yaz sezonu açildi. Köyümüze çocuklarimiz gelmeye basladi, çok tedirgin oluyoruz, Allah korusun her an saldirabilirler. Bu çocuklara eger bir sey olursa bunun hesabini kim verecek. Bu canlari saga sola atmayla bu is olmaz. Burada 500 tane hayvan var. Buraya bir barinak yapilmasi sart.”
Kaynak: İHA