Yaylak Hayvan Pazarinda Bayram Telasi Yasanacak

Her cumartesi günü açik olan bölgenin en büyük canli hayvan pazari konumundaki Yaylak Hayvan Pazari, Kurban Bayrami öncesi sali günü de açik olacak.

Yaylak Hayvan Pazarinda Bayram Telasi Yasanacak
Yaylak Hayvan Pazari, yaklasan Kurban Bayrami öncesinde kurbanlik hayvan alamayan vatandaslarin alabilmeleri için iki gün açik olacak. Kurbanlik sahipleri de kurbanliklarini satma firsatini yakalamis olacak. Daha önceleri derme çatma olan Yaylak Hayvan Pazarinda kisin çamurdan, yazin ise sicak ve tozdan geçilmiyordu. 2019 yerel seçimlerinde Belediye Baskani seçilen Suphi Aksoy, ilk is olarak bölgenin en büyük canli hayvan pazarini modern hale getirmek için kollari sivadi. Kisa süre içerisinde modern ve hijyenik açidan da bölgeye hitap edecek bir hayvan pazarini ilçeye ve bölge halkina kazandirdi. Her hafta cumartesi günleri kapilarini tüm büyükbas ve küçükbas hayvanlara açan hayvan pazarinda çevre mahalle ve ilçeler olmak üzere çevre illerden de çok sayida alici ve satici geliyor. Cumartesi gününün yani sira bayramdan önceki gün de pazarin açik olacagi ögrenildi.

Kurban satislari ve pazarin açilmasiyla ilgili bir açiklamada bulunan Bozova Belediye Baskani Suphi Aksoy, “Öncelikle yaklasan Kurban Bayrami öncesinde tüm vatandaslarimiza simdiden hayirli bayramlar diliyorum. Yaylak Mahallemizde bulunan canli hayvan pazari bilindigi gibi her hafta cumartesi günleri açik ancak yaklasan Kurban Bayrami öncesinde kurbanlik alamayan vatandaslarimizin hiçbir sikinti yasamamalari adina pazarimizi arife günü yani sali günü de açik tutacagiz” dedi.

Yaylak canli hayvan pazarinin Kurban Bayrami öncesinde iki gün açik olmasindan dolayi gerek kurbanliklarini satmak için gerekse kurbanlik alamayan vatandaslarin kurbanliklarini rahatlikla alabilmeleri saglanacak. Kurbanlik hayvan sahipleri ve vatandaslar da Belediye Baskani Suphi Aksoy’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA