Yalova Mag-Der'den Sanal Tatbikat

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Dernegi (MAG-DER) ve Sürdürülebilir ve Yesil Gelecek Kültür, Gençlik Dernegi (SUREK) ile Sugören Köyü’nde sanal tatbikat gerçeklestirdi.

Yalova Mag-Der'den Sanal Tatbikat
Tatbikat 25 gönüllünün katilimiyla gerçeklestirildi.

Türkiye’de ilk defa sadece kadinlardan olusan MAG Sugören Arama Kurtarma Ekibi kurulumu tamamlanmis oldu. Ekipler, teori egitiminde aldiklari yetenekleri tatbikatla pratikte uygulama ve pekistirme firsati buldu. Yalova MAG Adnan Menderes Mahallesi ile eslestirilen MAG Sugören Kadin Kurtarma ekibi kardes ekip ilan edildi. Ekip üyeleri, tatbikatla cografyayi, ekip üyelerini ve kapasitelerini tanima firsati buldu. MAG, en kötü sartlarda dahi, her türlü afet durumuna hazir oldugunu ortaya koymus oldu.

Tatbikat sonrasi Sugören Köyü’nde egitimlerini basarili bir sekilde bitiren kadin gönüllülere sertifikalari verildi.

MAG-Der Baskani Sabri Karaçam, konuyla ilgili yaptigi açiklamada sunlari kaydetti:

“Bölgemizde Mag Yapilanmasi ve MAG Egitimleri hizla devam etmeye çalisiyoruz. Maras depreminden sonra yogun Egitim taleplerini karsiladik ve Egitimlerimiz devam edecek. Yalova Mag-Der olarak Tatbikatlar ve egitim tazelemelerine önem vermekteyiz ekipler bu sekilde daha hazir ve dinamik kalmaktadir. Tatbikattaki amacimiz Mag’larinin birbirini yakindan tanimasi, kaynasmasi, olusacak olan herhangi bir Afet’te ekiplerin birbirine yardim etmeleri afet planlamamizda yer almaktadir. Afet Planlamasindaki yapiyi güçlü ve kalici kilmak için bu tatbikat yapildi ve zaman zamanda yapilacak. Yapilacak olan sanal tatbikatin amaci, Yalova’da olusan bir afet durumunda önce kendi köyünde ihtiyaç durumunda merkezde hasarli olan bölgelerdeki MAG’lara destek ve yardim gitmesi planlandi. MAG Sugören Kadin arama kurtarma ekibi muhtemel Marmara depreminde Adnan Menderes Mahallesindeki MAG’lara destek vermesi planlamanin önemli bir parçasi. Tatbikata katilan Kadin kurtarmacilar Sugören Mag kriz merkezine geldiler. Yalova da bulunan Mag kriz merkezinden gelen talimatlar istikametinde hasarli adreslere sevk edildi. Hasarin çok oldugu ve Ihtiyaç duyulan mahallerdeki konteynerlere sevk edildi. Mahallelerde bulunan Mag’larla beraber çalismalara katildilar. Basarili geçen tatbikat sonunda degerlendirme yapildi. Eksikler masaya yatirildi.

Çare sizsiniz! Eger örgütlenmez deprem öncesinde sirasinda ve sonrasinda neler yapmaniz gerektigini bilmezseniz, çaresiz kalirsiniz! Seyirci degil katilimci olalim!”
Kaynak: İHA