Vali Dagli Açiklamasi 'Uyusturucu, Gençleri Hedef Alan Toplumsal Bir Sorundur'

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, uyusturucu madde kullaniminin toplum sagligini, güvenligini ve esenligini tehdit ettigini belirterek “Gelecegimiz olarak gördügümüz gençlerimizi hedef alan önemli bir toplumsal sorundur” dedi.

Vali Dagli Açiklamasi 'Uyusturucu, Gençleri Hedef Alan Toplumsal Bir Sorundur'


26 Haziran tarihi, Birlesmis Milletler Genel Kurulu’nun 1987 yilinda aldigi kararla ‘Uluslararasi Uyusturucu Kullanimi ve Kaçakçiligi ile Mücadele Günü’ olarak belirlendi. Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, günün anlamina iliskin yayinladigi mesajda uyusturucunun sagliga zararlarinin yani sira çogu zaman kisinin ailesine, içinde bulundugu çevreye ve toplumun tamamina etki ettigini ifade etti.



“Uyusturucu ile mücadele çalismalari araliksiz sürüyor”

Vali Dagli mesajinda, “Hepimiz biliyoruz ki uyusturucu madde kullanimi, toplum sagligini, güvenligini ve esenligini tehdit ederek gelecegimiz olarak gördügümüz gençlerimizi hedef alan önemli bir toplumsal sorundur. Özellikle terörün ve organize suç örgütlerinin finansman araçlarindan biri olan uyusturucu ticaretini önlemek, terör örgütlerinin maddi gücünü zayiflatmak bakimindan da önemlidir. Bizler, tüm kurumlarimizla birlikte, gençlerimizin korunmasi için her türlü kolluk tedbirlerimizin yani sira ailelerin ve gençlerin konuyla ilgili egitim almalari ve bilinçlenmeleri için de çalismalarimizi kapsamli ve sonuç odakli bir sekilde devam ettiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Uyusturucu ile mücadele çalismalari çerçevesinde gayret gösteren tüm personelleri de tebrik eden Vali Dagli, su ifadelere yer verdi:

“Bu konudaki mücadelemize vatandaslarimizin saglayacagi katki da son derece önem arz etmektedir. Bu anlamda, Bakanligimizin ‘Uyuma’ projesi çerçevesinde yerli ve milli imkanlarla gelistirdigi mobil uygulama ile nerede olursaniz olun uyusturucu kullanimi ve ticaretine dair ihbarlariniz tek bir tusla güvenlik güçlerimize ulasabilmektedir. Bu duygu ve düsüncelerle, 26 Haziran Uluslararasi Uyusturucu Kullanimi ve Kaçakçiligi ile Mücadele Günü’nün, evlatlarimizi uyusturucu madde bagimliligindan korumak adina yürütülen çalismalarin basariya ulasmasi için bir vesile olmasini temenni ediyor, tüm vatandaslarimiza saglikli, mutlu ve huzurlu günler diliyorum.”
Kaynak: İHA